Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι περνάει τις μέρες στη φυλακή η κατηγορούμενη – «Ψάχνεται» για μείωση ποινής

Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι περνάει τις μέρες στη φυλακή η κατηγορούμενη – «Ψάχνεται» για μείωση ποινής

Η αντίστροφη μέτρηση για την πολυαναμενόμενη απολογία της, μπροστά στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, έχει ξεκινήσει. Την ερχόμενη Πέμπτη, η 36χρονη που έχει ομολογήσει την επίθεση με βιτριόλι θα κληθεί να λύσει τη σιωπή της και να δώσει απαντήσεις.

Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι περνάει τις μέρες στη φυλακή η κατηγορούμενη – «Ψάχνεται» για μείωση ποινής

Με την ίδια να παραμένει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, σε ένα θάλαμο με άλλες έξι κρατούμενες και κατά διαστήματα να μένει καρφωμένη στην τηλεόραση που υπάρχει, για να μαθαίνει όλες τις εξελίξεις.

Η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μιλάει στο Live News και περιγράφει τη ζωή της γυναίκας, που κατέστρεψε την Ιωάννα. Τον τρόπο που περνά τα τελευταία της 24ωρα, με την ίδια να δείχνει κατά διαστήματα χαμένη στις σκέψεις της.

Μπροστά στις κάμερες κρατάει πάντοτε το στόμα της κλειστό. Από το καλοκαίρι του 2020… μέχρι τις 30 του περασμένου Σεπτέμβρη όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο με την Ιωάννα.

Διαβάστε Επίσης  Δώδεκα νέοι Έλληνες εν πλω για 50 ημέρες στον Ειρηνικό Ωκεανό

Πώς… κυλά η ζωή στη φυλακή μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Από την πρώτη στιγμή η 36χρονη έχει σταθερή επικοινωνία με τους δικηγόρος της, οι οποίοι της έχουν εξηγήσει τα περιθώρια που έχουν στην υπερασπιστική της γραμμή. Η ίδια φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι οι πιθανότητες αθώωσης είναι μηδαμινές και έχει ρίξει το βάρος στη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για να πέσει πιο μαλακά.

Η διευθύντρια των φυλακών, όπου κρατείται η κατηγορούμενη κάνει λόγο για ένα άτομο χαμηλών τόνων, ήσυχο και που δεν προκαλεί προβλήματα. Μάλιστα, η διευθύντρια υποστηρίζει πως η κατηγορούμενη έχει ρωτήσει για δραστηριότητες που μπορεί να κάνει στη φυλακή, προκειμένου να μειωθεί η ποινή της.

Στην αναμονή για την απολογία της

Σε αυτό το πλαίσιο διαβάζει και η ίδια στις φυλακές τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, κάνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών νέες ερωτήσεις στους δικηγόρους της και εμφανίζεται αποφασισμένη να περιγράψει στο δικαστήριο τα γεγονότα, από τη δική της οπτική γωνία. Είναι όμως απρόβλεπτη και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια νέα αλλαγή πλεύσης…

Διαβάστε Επίσης  ''Τη χτύπησε με ένα σίδερο - Ζήτησε να την ξεφορτωθούμε''

Από τα μισόλογα που είπε στην Ιωάννα στο πρώτο τους τετ α τετ, πολλοί δεν αποκλείουν μια απολογία έκπληξη που θα συζητηθεί. Η 36χρονη άφησε να εννοηθεί ότι κάποια κομμάτια σε αυτή την αρρωστημένη επίθεση, έχουν παραμείνει θολά.

Φροντίζει να περάσει προς τα έξω ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει όλα της, τα χαρτιά. Αμετανόητη χωρίς ακόμα να έχει ακουστεί η λέξη συγγνώμη από τα χείλη της…

Αυτό που και η ίδια γνωρίζει είναι πως ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει την ερχόμενη εβδομάδα, η ώρα της απόφασης για το έγκλημα που ομολόγησε πλησιάζει. Η αυλαία για την άρρωστη επίθεση που πάγωσε τη χώρα.

Η Νατάσσα Χονδρογιάννη, η δικηγόρος της φίλης της κατηγορούμενης, απάντησε σε ερώτηση της εκπομπής Live News, για τους ισχυρισμούς περί συσκευής εντοπισμού στην Ιωάννα, απαντώντας ουσιαστικά στον κ. Αλεξανδρή, δικηγόρο της Ιωάννας: «Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει, είναι πυροτέχνημα και δεν υπάρχουν αποδείξεις. Κατηγορηματικά δηλώνουμε πως δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *