Άγριες Μέλισσες, ο Ακύλας λαδώνει τους ενόρκους και αθωώνει τον Δούκα

Άγριες Μέλισσες, ο Ακύλας λαδώνει τους ενόρκους και αθωώνει τον ΔούκαΆγριες Μέλισσες, ο Ακύλας λαδώνει τους ενόρκους και αθωώνει τον Δούκα

Η απόλυτη ανατροπή θα συμβεί στο τέλος της δίκης του Δούκα, αφού εκεί που όλα τα στοιχεία ήταν εναντίον του, ξαφνικά η απόφαση να κριθεί αθώος προκαλεί αναστάτωση! Ο Ακύλας έχει φροντίσει να «λαδώσει» τους ενόρκους και τώρα κρατάει τον Δούκα Σεβαστό στο χέρι για τα ύπουλα σχέδιά του! Το TV24 έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Άγριες Μέλισσες, ο Ακύλας λαδώνει τους ενόρκους και αθωώνει τον Δούκα

Mπορεί στα επεισόδια που βλέπουμε οι σχέσεις Ακύλα και Δούκα να είναι σε ένταση, ωστόσο η δίκη του Σεβαστού για τον φόνο του Θέμελη θα τους κάνει συμμάχους!

Ο Ακύλας δεν θέλει με τίποτα να μπει στη φυλακή ο ισχυρός άντρας του Διαφανίου, αφού χωρίς εκείνον και την περιουσία του, κανένα σχέδιό του δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η απόφαση των τριών παιδιών του Δούκα να καταθέσουν εναντίον του πατέρα τους, κάνει τον Ακύλα να λειτουργήσει υπογείως και να τους απειλήσει εμμέσως πλην σαφώς να κάνουν πίσω.

Ομως, παρά τους εκβιασμούς, εκείνα δεν πτοούνται και δηλώνουν αποφασισμένα να καταθέσουν. Κατά τη διάρκεια της δίκης τίποτα δεν πάει καλά για τον Δούκα καθώς όλα τα στοιχεία είναι εναντίον του. Εκείνος είναι έτοιμος να παραδώσει τα όπλα, παρά τις προσπάθειες της Μυρσίνης και του θανόπουλου να αντέξει και να παλέψει για την αθώωσή του.

Διαβάστε Επίσης  Η Μάγισσα επόμενα επεισόδια: 17, 18, 19

Από την άλλη, ο Ακύλας προσπαθεί και εκείνος με κάθε τρόπο να αποδείξει την αθωότητα του Δούκα και προτείνει συνεχώς παράλογες λύσεις που τον φέρνουν πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τον Θανόπουλο. Ο Ακύλας επιμένει! Προτείνει ένα τολμηρό άλλοθι για τον Δούκα και εκείνος δέχεται. Ετσι, εκεί που όλα δείχνουν σκού ρα για τον Δούκα, εμφανίζεται ξαφνικά στη δικαστική αίθουσα μια εντυπωσιακή γυναίκα, η Αντιγόνη (Λήδα Ματσάγγου), ως μάρτυρας υπεράσπισης. Εντονο σούσουρο ακούγεται στην αίθουσα και όλοι αναρωτιούνται «ποια είναι αυτή»!

Η Αντιγόνη ανεβαίνει στο ειδώλιο και αφού ορκίζεται «να πει την αλήθεια», στη συνέχεια προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο σούσουρο στην αίθουσα όταν λέει: «Διατηρώ κρυφή σχέση με τον Δούκα Σεβαστό και το βράδυ που πέθανε ο Σωκράτης Θέμελης ήμασταν μαζί». Το σοκ είναι τεράστιο τόσο για τα παιδιά όσο και για τη Μυρσίνη που δεν γνωρίζει το σχέδιο του άντρα της και του Ακύλα. Ο Νικηφόρος υποψιάζεται Πως κάτι παράξενο συμβαίνει: «Τι παιχνίδι είναι τώρα αυτό που ετοιμάζει;», ενώ Κωνσταντής και Πηνελόπη Κοιτάζουν σαστισμένοι.

Η Αντιγόνη καταθέτει όσα την έχει «δασκαλέψει» Ο Ακύλας και η κατάθεσή της μοιάζει να είναι το εισιτήριο για την αθώωση του Δούκα Σεβαστού. Ομως σύντομα αποκαλύπτεται το σχέδιό της, αφού οι ερωτήσεις των ενόρκων τη ρίχνουν σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα να καταρριφθεί και αυτό το άλλοθι του επιχειρηματία. Και μέσα σε όλα αυτά, η συγκλονιστική κατάθεση της Δόμνας Θέμελη και η σύλληψη ενός άντρα, φέρνουν τον Δούκα ολοένα και πιο κοντά στην ολοκληρωτική καταδίκη του.

Διαβάστε Επίσης  Άγριες Μέλισσες Spoiler: Πώς θα πεθάνει ο Ζάχος στο φινάλε;

Ο επιχειρηματίας βλέπει το άλλοθί του να γκρεμίζεται και ο Θανόπουλος προτείνει να ομολογήσει: «Δούκα, φοβάμαι πως για να γλιτώσεις τα ισόβια και να έχεις μια πιο ευνοϊκή μεταχείριση θα πρέπει να ομολογήσεις». Ο Ακύλας όμως έχει μια ανατρεπτική πρόταση να του κάνει: «Τίποτα δεν θα ομολογήσεις! Ολοι αυτοί εδώ μέσα είναι του χεριού μας. Πες μου ότι συμφωνείς και θα φροντίσω εγώ να τους κάνω να σε αθωώσουν ομόφωνα», του υπόσχεται και ο Δούκας συμφωνεί.

Ετσι ο Ακύλας δίνει εντολή στους άντρες του κάποιοι από τους ένορκους να απειληθούν με τη ζωή τους και κάποιοι άλλοι να πάρουν χρήματα. Οταν λοιπόν φτάνει η μέρα για την τελική απόφαση του δικαστηρίου, όλοι σοκάρονται όταν ο δικαστής ανακοινώνει: «Δούκα Σεβαστέ, κρίνεσαι αθώος για τον φόνο του Σωκράτη Θέμελη λόγω έλλειψης στοιχείων». Οι μόνοι που χαίρονται με την εξέλιξη αυτή είναι η Μυρσίνη, ο Θανόπουλος, ο Μελέτης και ο Ακύλας, ο οποίος με σαρδόνιο χαμόγελο μονολογεί: «Τώρα σ’ έχω στο χέρι μου Δούκα Σεβαστέ» και είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τη βοήθεια αυτή που του προσέφερε για να πραγματοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *