Πώς ένα αχλάδι την ημέρα θα ωφελήσει την υγεία σας;

Πώς ένα αχλάδι την ημέρα θα ωφελήσει την υγεία σας;Πώς ένα αχλάδι την ημέρα θα ωφελήσει την υγεία σας;

Το φθινόπωρο είναι εδώ και εδώ και είναι η κατάλληλη στιγμή για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας αχλάδια! Τα αχλάδια είναι μια υγιεινή επιλογή για να συμπεριλάβετε στην καθημερινή διατροφή σας. Δεν προσφέρουν μόνο πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά είναι και πολύ νόστιμα όταν είναι στην κατάλληλη φάση ωρίμασης.

Αποτελούν μια πλούσια πηγή νερού, φυτικών ινών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Είναι ιδανικά για κάθε μέλος της οικογένειας ενώ παράλληλα είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για γλυκά και χυμούς για το πρωινό σας.

Πώς ένα αχλάδι την ημέρα θα ωφελήσει την υγεία σας;Πώς ένα αχλάδι την ημέρα θα ωφελήσει την υγεία σας;

Ας δούμε ποια είναι τα οφέλη που παρέχουν τα αχλάδια για την υγεία:

Διατροφική αξία

Τα αχλάδια είναι μια εξαιρετική πηγή διαλυτών φυτικών ινών. Περιέχουν βιταμίνη Α, Β1, Β2, C και Ε, φυλλικό οξύ και νιασίνη. Επίσης, είναι μια πλούσια πηγή χαλκού, φωσφόρου και καλίου και περιέχουν ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, χλωρίου, μαγνησίου, νατρίου και θείου.

Διαβάστε Επίσης  Τροφές που βοηθούν τους πνεύμονες

Υποαλλεργικά

Τα αχλάδια είναι υποαλλεργικά φρούτα, γεμάτα φυτικές ίνες και σπάνια προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Ο χυμός του αχλαδιού είναι κατάλληλος για τα νεογνά γιατί έχει ήπια γεύση.

Αρτηριακή πίεση

Τα αχλάδια περιέχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες που εμποδίζουν την εμφάνιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής προσβολής.

Καρκίνος

Τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης C και του χαλκού μειώνουν το επίπεδο των ελεύθερων ριζών στο οργανισμό και μ’ αυτόν τον τρόπο αποτρέπουν την κυτταρική βλάβη.

Χοληστερόλη

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε πηκτίνη, που μειώνει ουσιαστικά το επίπεδο της «κακής» (LDL) χοληστερόλης.

Πεπτικό σύστημα

Οι διαλυτές ίνες είναι άριστες για την υγεία του πεπτικού συστήματος και μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Καθαρτικό

Η πηκτίνη είναι διουρητική και έχει ήπια καθαρτική δράση, που ενθαρρύνει το έργο των εντέρων και επιτρέπει τη σωστή πέψη των τροφών.

Ενέργεια

Το αχλάδι είναι πλούσια πηγή γλυκόζης και φρουκτόζης και γι’ αυτό αυξάνει πολύ γρήγορα τα επίπεδα της ενέργειας.

Διαβάστε Επίσης  Υψηλή Πίεση: Πέντε φυσικοί τρόποι που τη μειώνουν

Ενίσχυση ανοσοποιητικού

Η αντιοξειδωτική δράση των αχλαδιών ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν φάτε αχλάδια ή πίνετε το χυμό τους ειδικά την εποχή της γρίπης και του κρυολογήματος, προστατεύετε τον εαυτό σας.

Φλεγμονή

Το αχλάδι έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από τη φλεγμονή.

Εγκυμοσύνη

Όλες οι έγκυες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να αυξήσουν την πρόσληψη φυλλικού οξέος για την πρόληψη συγγενών ανωμαλιών στα παιδιά τους. Το αχλάδι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ έτσι ώστε οι εμπειρογνώμονες το συνιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συμβουλές για την κατανάλωση

Επιλέξτε τα αχλάδια με τα πιο σκούρα χρώματα. Αφήστε τα να ωριμάσουν μερικές ημέρες μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Αν καθαρίσετε τη φλούδα του, το αχλάδι μπορεί να διαρκέσει για αρκετές ημέρες. Κρατήστε τα αχλάδια μακριά από τα δύσοσμα τρόφιμα όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάχανο τουρσί, γιατί μπορούν πολύ εύκολα να πάρουν τη μυρωδιά.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *