Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα

Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα

Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που μειώνει τις φλεγμονές στο σώμαΑυτός είναι ο ξηρός καρπός που μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα

Πολλοί ξηροί καρποί εκτός ότι είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και γεύση, έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση στο σώμα.

Πιο συγκεκριμένα, τα αντιοξειδωτικά στους ξηρούς καρπούς και όχι μόνο, μας προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, που είναι αυτό που βλάπτει τα κύτταρα και πυροδοτεί την φλεγμονή στον οργανισμό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Oxidative Medicine and Cellular Longevity.

 

Τα καρύδια είναι ο καλύτερος ξηρός καρπός ενάντια στην φλεγμονή

Για την δρ. Tamar Samuels, συνιδρύτρια της Culina Health, τα καρύδια είναι η κορυφαία επιλογή όσον αφορά την επιλογή ενός ξηρού καρπού, που θα αποδώσει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα στο σώμα.

Διαβάστε Επίσης  Καστορέλαιο και μαγειρική σόδα για την θεραπεία των κονδυλωμάτων.

«Τα καρύδια ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς επειδή είναι υψηλότερα σε ALA (άλφα-λινολενικό οξύ), ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που έχει ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα«, λέει η δρ. Samuels.

«Τα καρύδια είναι επίσης μια πλούσια πηγή αντιφλεγμονωδών βιταμινών και αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε και άλλων φυτοθρεπτικών συστατικών όπως τα φαινολικά οξέα, οι τανίνες και τα φλαβονοειδή. Αν και δεν έχει γίνει μεγάλη έρευνα για τα καρύδια και τους δείκτες φλεγμονής, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών μείωσε τις συγκεντρώσεις αρκετών φλεγμονωδών βιοδεικτών”, λέει η ίδια.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να ελαττώσετε το αλάτι από τα πιάτα σας

Αυτή η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology.

Φυσικά, πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα οφέλη για την υγεία, προσθέτει, αλλά στο μεταξύ, γιατί να μην αυξήσετε την κατανάλωση καρυδιών;

 

πηγή : iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *