Γιατί πρέπει να τρως τέσσερα αμύγδαλα κάθε μέρα

Γιατί πρέπει να τρως τέσσερα αμύγδαλα κάθε μέρα

Γιατί πρέπει να τρως τέσσερα αμύγδαλα κάθε μέρα

Γνωρίζατε ότι το να τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κατανάλωση υδατανθράκων και, ως αποτέλεσμα, να χάσετε βάρος; Προσθέτοντας αμύγδαλα στη διατροφή σας σταθεροποιείτε τον μεταβολισμό σας και καίτε λίπος πιο εύκολα.

Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετικά υγιεινή τροφή και η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στο σώμα σας. Παρακάτω θα μάθετε πώς ωφελείστε αν αποκτήσετε τη συνήθεια να τρώτε τέσσερα αμύγδαλα κάθε μέρα. Δώστε προσοχή στο άρθρο μας, επειδή ίσως να μην περιμένατε ότι τα αμύγδαλα είναι τόσο ωφέλιμα για την υγεία.

Ψημένα αμύγδαλα και δεντρολίβανο για τη μνήμη

Τα αμύγδαλα μειώνουν τη χοληστερίνη

Τα αμύγδαλα μπορούν να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης σας. Μπορεί να μην το πιστεύετε, όμως τα αμύγδαλα συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε πιο αποτελεσματικών τροφών για τη μείωση της “κακής” χοληστερίνης (LDL).

Αν έχετε υψηλή χοληστερίνη, τρώτε είκοσι με τριάντα αμύγδαλα κάθε μέρα αντί για μόνο τέσσερα.
Πέρα από την εξέταση αίματος, μπορείτε να διαπιστώσετε αν έχετε υψηλή χοληστερίνη αναζητώντας λευκά σημάδια στα κάτω βλέφαρα, πόνο στα πόδια και πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.

Τα αμύγδαλα θα σας βοηθήσουν να προλάβετε τις καρδιακές νόσους

Τα αμύγδαλα περιέχουν υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, μονοακόρεστων λιπαρών οξέων καθώς και μαγνήσιο και χαλκό.

Χάρη σε αυτές τις θρεπτικές ουσίες, συμβάλλουν στην διατήρηση της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος σε άριστη κατάσταση.

Για να προλάβουμε τις καρδιακές νόσους και παθήσεις πρέπει να τρώμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα.

Διαβάστε Επίσης  Καρύδια για την υγεία των αγγείων, την καρδιά, την μνήμη, την χοληστερίνη, τον διαβήτη, τον καρκίνο, τον ύπνο και την αντρική γονιμότητα.

Γιατί πρέπει να τρως τέσσερα αμύγδαλα κάθε μέραΤο εντερικό σας μικροβίωμα θα είναι πολύ πιο υγιές

Τρώγοντας μόνο τέσσερα αμύγδαλα τη μέρα θα αποκτήσετε πολύ πιο υγιές εντερικό μικροβίωμα. Είναι τόσο απλό.

Αν τρώμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα, το σώμα μας λαμβάνει περισσότερες προβιοτικές ουσίες. Το σώμα μας χρειάζεται τις προβιοτικές ουσίες για να βοηθήσει τα καλά βακτήρια να αναπτυχθούν και να αναπαραχθούν μέσα στο έντερό μας.

Τα αμύγδαλα είναι μια ιδιαίτερα συνιστώμενη τροφή αν υποφέρουμε από δυσβίωση, η οποία εκδηλώνεται με διάταση κοιλιάς, πόνο στο στομάχι, δυσάρεστη αναπνοή και δυσπεψία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να αυξήσετε την καθημερινή ποσότητα αμυγδάλων που καταναλώνετε σε τριάντα με τριάντα πέντε αμύγδαλα.

Τα αμύγδαλα σας βοηθούν να παραμείνετε λεπτοί

Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι οι ξηροί καρποί απλώς περιέχουν πολλές θερμίδες, η αλήθεια είναι ότι τα αμύγδαλα μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε λεπτοί.

Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2003 στο περιοδικό Nature, οι άνθρωποι που τρώνε αμύγδαλα καταναλώνουν λιγότερους υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της μέρας, γεγονός που στην ουσία τους βοηθάει να παραμένουν λεπτοί.

Επίσης τρώγοντας αμύγδαλα κάθε μέρα συμβάλλετε στην απώλεια βάρους και στη σταθεροποίηση του μεταβολισμού σας, χάρη στις βιταμίνες και στις φυτικές ίνες που περιέχουν τα αμύγδαλα.

Τα αμύγδαλα είναι ωφέλιμα για το δέρμα σας

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία του δέρματός μας. Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε μαγγάνιο μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου.

Για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν, το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που ευθύνεται για τη γενική κατάσταση και την ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον τα αμύγδαλα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Ε και βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης. Επιπλέον αποτελούν μια ισχυρή αντιοξειδωτική τροφή.

Διαβάστε Επίσης  ΧΑΠ: Συμβουλές για τη διατροφή

 Αμύγδαλα για υγιή μαλλιά

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε βιταμίνη Ε, που χαρίζουν στα μαλλιά σας τη λάμψη και τη δύναμη που χρειάζονται.
Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, όπως μαγνήσιο και ψευδάργυρο, τα αμύγδαλα ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών καθώς και την υγεία και την ομορφιά τους.

 

 Τα τέσσερα αμύγδαλα κάθε μέρα συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου

 

Κάτι τόσο απλό όσο το να τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η τοκοφερόλη και τα λιπαρά οξέα που περιέχουν τα αμύγδαλα βελτιώνουν τη μνήμη. Περισσότερα διαβάστε στην έρευνα του Tufts University εδώ.

Επίσης τα αμύγδαλα επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης του εγκεφάλου.

Τα αμύγδαλα ωφελούν τα δόντια

 

Τα αμύγδαλα ωφελούν τα δόντια

Τα αμύγδαλα είναι επίσης μια θαυμάσια τροφή για τη φροντίδα των δοντιών σας. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε φώσφορο τα καθιστά μια εξαιρετική τροφή για την προστασία και την ενδυνάμωση των οστών και των δοντιών.

Για να αξιοποιήσετε τις ωφέλειες των αμυγδάλων απλώς θα χρειαστεί να τρώτε ένα-δύο αμύγδαλα αρκετές φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, αν τρώτε λίγα περισσότερα αμύγδαλα κάθε μέρα, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *