Ανανάς: Το τροπικό φρούτα που πρέπει να εντάξετε σήμερα στη διατροφή σας

Ανανάς: Το τροπικό φρούτα που πρέπει να εντάξετε σήμερα στη διατροφή σαςΑνανάς: Το τροπικό φρούτα που πρέπει να εντάξετε σήμερα στη διατροφή σας

Ο ανανάς είναι ένα τροπικό φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες, ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Τα αναζωογονητικά οφέλη του ανανά, είναι πολλά και σημαντικά και η κατανάλωσή του σε λογικές ποσότητες μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη δημιουργία ισχυρών οστών.

Δείτε μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία μας:

1. Υπέρταση

Είναι πλούσιος σε κάλιο, ιχνοστοιχείο το οποίο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

2. Απώλεια βάρους

Λόγω της φυσικής του γλυκύτητας αλλά και της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες, ο ανανάς μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς μειώνει την όρεξη για γλυκό και επιφέρει πιο γρήγορα κορεσμό.

Διαβάστε Επίσης  Διατροφή: Τι να τρώτε όταν έχετε πυρετό

3. Υγεία του πεπτικού συστήματος και χώνεψη

Περιέχει βρομελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθά στη χώνεψη των τροφών. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχει μπορούν να βοηθήσουν κατά της δυσκοιλιότητας.

4. Αντιοξειδωτική δράση & ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος

Η υψηλή περιεκτικότητά του στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C μπορεί να συμβάλει στην προστασία έναντι της εμφάνισης νοσημάτων φθοράς όπως καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και καρκίνου (προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου), ενώ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας έναντι του κοινού κρυολογήματος. Χάρη στο ένζυμο βρομελίνη, ενισχύει την ανοσολογική λειτουργία, διότι το ένζυμο αυτό μπορεί να προκαλέσει ευεργετικές αλλαγές στα λευκά αιμοσφαίρια.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να εντάξετε το κακάο στη διατροφή σας;

5. Υγεία της όρασης

Περιέχει τεράστιες ποσότητες αντιοξειδωτικών, κυρίως βήτα-καροτίνη , επομένως θεωρείται ένας εξαιρετικός σύμμαχος κατά των ασθενειών των ματιών, που προκαλούνται από την πάροδο της ηλικίας, ειδικά από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Πώς να τον καταναλώσετε;

Φρέσκο ή κονσερβοποιημένο (προτιμότερο στον δικό του χυμό αντί σε σιρόπι) ή ακόμα και σε μορφή χυμού. Μπορεί να προστεθεί στα κυρίως γεύματα (π.χ. σε σαλάτες, σάλτσες για κοτόπουλο ή ψάρι, στο ρύζι, στα μακαρόνια ή ακόμα και σε πίτσα) στα ενδιάμεσα σνακ π.χ. με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, αλλά και σε ροφήματα π.χ. σμούθις – αναμεμιγμένος με άλλα φρούτα, γιαούρτι, γάλα, σπόρους κ.τ.λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *