Επίθεση με βιτριόλι: Τρεις φίλοι της κατηγορούμενης γνώριζαν το σχέδιο – Τι αποκάλυψε ο ένας

Επίθεση με βιτριόλι: Τρεις φίλοι της κατηγορούμενης γνώριζαν το σχέδιο – Τι αποκάλυψε ο έναςΕπίθεση με βιτριόλι: Τρεις φίλοι της κατηγορούμενης γνώριζαν το σχέδιο – Τι αποκάλυψε ο ένας

Τρία άτομα φέρονται να γνώριζαν για σχέδια της 36χρονης Έφης, η οποία οργάνωνε την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου για μήνες.

Η καθ΄ ομολογίαν δράστις τούς ζητούσε, άλλοτε να παρακολουθούν την άτυχη γυναίκα και άλλοτε να γίνουν η σκιά του 40χρονου, ο οποίος στο μυαλό της ήταν το «μήλον της έριδος», ενώ γνώριζαν τις κινήσεις της μήνες πριν από την επίθεση, το πρωινό της 20ης Μαΐου του περασμένου έτους, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα τρία αυτά άτομα είναι ένα φιλικό ζευγάρι της κατηγορουμένης και μια ακόμη φίλη της, τους οποίους δεν είχε διστάσει ακόμα να ρωτήσει από πού να προμηθευτεί καυστικό υγρό, αλλά και συσκευές εντοπισμού.

Ένας μάλιστα εκ των τριών υποστήριξε ότι αν και είχε καταλάβει πως είχε εμμονή με την Ιωάννα, δεν αποκάλυψε τίποτα επειδή φοβήθηκε.

Επίθεση με βιτριόλι: Τρεις φίλοι της κατηγορούμενης γνώριζαν το σχέδιο – Τι αποκάλυψε ο ένας
 

«Ζητούσε πολλές φορές να παρακολουθήσει τον 40χρονο από την οικία του. Να παρακολουθήσει την κυρία Παλιοσπύρου. Ο ίδιος βέβαια επειδή είχε καταλάβει ότι υπήρχε μια εμμονική κατάσταση, προσπαθούσε συνεχώς να την αποφύγει, της έλεγε ότι “ναι” πήγε, αλλά δεν είχε παρακολουθήσει ουσιαστικά», ανέφερε ο δικηγόρος του 36χρονου φίλου της Έφης, Αλέξανδρος Κούκιος.

Διαβάστε Επίσης  Επιστολή Κουφοντίνα με αιχμές μέσα από τη φυλακή: «Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία...»

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι η κατηγορουμένη είχε ζητήσει βοήθεια από τον φίλο της, το σπίτι του οποίου οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό», όπως και τα κινητά, αλλά και τον υπολογιστή του, για να βρει βιτριόλι.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία που είχε με τον 36χρονο, η Έφη, όπως ανέφερε ο κ. Κούκιος, τον «ρώτησε από πού θα μπορούσε να προμηθευτεί το συγκεκριμένο σκεύασμα».

Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρου του, δεν τη ρώτησε τι το ήθελε, αλλά «ίσα-ίσα πάλι προσπάθησε να την αποφύγει, λέγοντας “εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα”».

Ερωτηθείς για το GPS στο αυτοκίνητο, ο κ. Κούκιος απάντησε:

«Πράγματι, τον είχε ρωτήσει πώς θα μπορούσε να βρει κάποιο GPS, το οποίο να παρακολουθεί. Εκείνος πάλι προφασίστηκε κάποια δικαιολογία για να την αποφύγει».

Διαβάστε Επίσης  Καιρός – Meteo: Καθαρά Δευτέρα με χιόνια, βροχές και τοπικές καταιγίδες

«Μου ζήτησε να γίνω το άλλοθι της»

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και τις δυο φορές που επιχείρησε να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα, η Έφη κάλεσε στο κινητό τον 36χρονο φίλο της ζητώντας του να γίνει το άλλοθί της

«Δυο ημέρες πριν γίνει η επίθεση με βιτριόλι, δέχτηκε μια κλήση από την κατηγορουμένη. Ακούει την Έφη να λέει “πες ότι είμαστε μαζί”, “πες ότι είμαστε μαζί” και το κλείνει. Την επόμενη ημέρα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο», ανέφερε ο δικηγόρος του.

Εξηγώντας, δε, γιατί ο 36χρονος δεν ενημέρωσε τις Αρχές, ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι «τρόμαξε και πανικοβλήθηκε, όχι μόνο επειδή θα μπορούσε να εμπλακεί, αλλά φοβήθηκε ακόμα και για τη ζωή του».

O 36χρονος, μέσω του δικηγόρου του, θέτει πάντως τον εαυτόν του στη διάθεση των Αρχών, αλλά και της Ιωάννας, προκειμένου, όπως καθιστά σαφές, να βοηθήσει όπως μπορεί στην υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *