Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος με τελευταίο άλμα στα 8,41

Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος με τελευταίο άλμα στα 8,41

Ο Μίλτος Τεντόγλου με το τελευταίο άλμα του προσγειώθηκε στα 8,41μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Είναι ένας τρομερός αθλητής και επιβεβαίωσε και στο Τόκιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου με το τελευταίο άλμα του προσγειώθηκε στα 8,41μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε, 8.11μ., ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ήταν άκυρος.

Στο τέταρτο άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου βρήκε ξανά βαλβίδα, αλλά δεν βελτίωσε την επίδοσή του αφού έκανε 8,10. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο Χάρισον με 8,15μ., όσο και ο Κάθερες (8,12μ.) να τον περάσουν. Ο 23χρονος άλτης απάντησε όμως και με άλμα στα 8,15 βρέθηκε ξανά στα μετάλλια, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Διαβάστε Επίσης  Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του φονικού στη Νέα Σμύρνη: Σκότωσα τη μητέρα μου γιατί μου έριχνε φάρμακα στο φαγητό

Έτσι, οδηγηθήκαμε στη ρώσικη ρουλέτα του τελευταίου άλματος. Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγο πριν αγωνιστεί βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες, έκανε 8,18μ., βγάζοντάς τον προσωρινά εκτός βάθρου.

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Μίλτος Τεντόγλου δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη. Με 8,41μ. στο τελευταίο του άλμα ανέβηκε στην πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Ετσεβαρία είχε κάνει και αυτός 8,41μ., αλλά ο Τεντόγλου είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Κουβανό και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Διαβάστε Επίσης  Πως θα λειτουργήσουν τα νέα μέτρα από τη Δευτέρα

Η τελική κατάταξη του τελικού

Μίλτος Τεντόγλου 8,41
Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41
Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21
Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18
Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15
Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10
Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,08
Φίλιπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,99
Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7,92
Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7,72
Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7,69
Φαμπιάν Χέινλε (Γερμανία) 7,57

 

 

περισσότερα

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *