Καταμετρήθηκαν 1.784 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Καταμετρήθηκαν 1.784 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Καταμετρήθηκαν 1.784 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει και σήμερα Πέμπτη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού με την επιτροπή των ειδικών να προσπαθεί να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εισηγηθεί τις περαιτέρω ενέργειες.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε συνολικά 1.784 νέα κρούσματα. Παράλληλα 367 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 39 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Υπενθυμίζεται πως εχθές, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν 1.913 νέα κρούσματα, 28 θάνατοι, ενώ 357 συμπολίτες μας νοσηλευόταν σε ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ αύριο Παρασκευή οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάζουν προκειμένου να αποφανθούν για το τι πρόκειται να γίνει με τα περιοριστικά μέτρα και ειδικά με το lockdown στην Αττική. Μέχρι στιγμής πάντος, με ένα σύστημα υγείας να πιέζεται συνεχώς και τις υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό, όλα δείχνουν ότι η παράταση ακόμη και των δύο εβδομάδων φαίνεται να «κλειδώνει», με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Μαρτίου να απομακρύνεται προς το παρόν.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

Άλλο ένα πολύ σημαντικό δεδομένο το οποίο βρίσκεται στο τραπέζι τον ειδικών είναι και αυτό της διασποράς του μεταλλαγμένου βρετανικού στελέχους. Ήδη στην Κρήτη φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αφού σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η διασπορά του βρετανικού ιού φτάνει στο 96% όλων των θετικών κρουσμάτων. Την ίδια ώρα η πληρότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής είναι στο 90%.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *