Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν τρώμε αρκετά φρούτα και λαχανικά

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν τρώμε αρκετά φρούτα και λαχανικάΤι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν τρώμε αρκετά φρούτα και λαχανικά

Tο να έχουμε καλή φυσική κατάσταση, καλή υγεία, ζωντάνια και ευεξία είναι επιθυμητό και ζητούμενο όλων μας.

Πώς, όμως, τα φρούτα και τα λαχανικά μας βοηθάνε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν τα παραλείπουμε;

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι από κάθε άποψη εξαιρετικές πηγές βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Παραλείποντας λοιπόν την ένταξή τους στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, στερούμε από τον οργανισμό μας απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει καλά.

Έτσι είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε, δυσλειτουργίες του ανοσοποιητικού, του νευρικού, του γαστρεντερικού συστήματος κτλ.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να μην παίρνετε βάρος από το τσιμπολόγημα

 

Επιπλέον τον χειμώνα, που είναι περίοδος έξαρσης ιώσεων, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ένα καλό όπλο στη φαρέτρα μας ώστε να κρατήσουμε μακριά τις ενοχλητικές ιώσεις που μπορούν να μας βγάλουν knock out και να μας κρατήσουν μακριά από τις αγαπημένες μας ασχολίες και πρόσωπα.

Εμπλουτίζοντας το μενού μας με πολλά και διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, βοηθάμε το γαστρεντερικό μας να λειτουργεί καλύτερα. Μάλιστα, όσο περισσότερες φυτικές ίνες τόσο το καλύτερο. Μπορείς να φανταστείς επομένως τι συμβαίνει όταν στερείς από τον οργανισμό σου αυτές τις τροφές.

Μάλιστα χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν, τα φρούτα και τα λαχανικά προάγουν όχι μόνο την καλή υγεία του εντέρου αλλά ενισχύουν παράλληλα και το αίσθημα του κορεσμού. Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει να μειώσεις ή να διατηρήσεις το βάρος σου σε υγιή επίπεδα, το να αφαιρέσεις τα φρούτα και τα λαχανικά από το διατροφολόγιό σου είναι από κάθε άποψη μία κακή ιδέα.

Διαβάστε Επίσης  Το μίνι λαχανικό που δυναμώνει άμυνα και οστά και προστατεύει το έντερο

Τέλος έρευνες δείχνουν ότι η παρουσία φρούτων και λαχανικών με ζωντανά χρώματα στο πιάτο μας, αρκεί για να ενισχύσει τη διάθεσή μας και να μας κάνει να νιώσουμε πιο χαρούμενοι. Δεν το λες και λίγο στις εποχές που ζούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *