Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Διαβάζουμε πολύ συχνά για μυστικά αντιγήρανσης και πολλές φορές αισθανόμαστε μπερδεμένοι. Με ποιον τρόπο, άραγε, αυτές οι ουσίες “σταματούν” τον χρόνο; Και πόσες από αυτές έχουν επιβεβαιωμένα αποτελέσματα;

Ποια είναι αυτά τα υλικά που όντως μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τη φθορά του χρόνου;

Βιταμίνη Α

Αυτό το συστατικό προκαλεί αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου, και την παραγωγή υγιών κυττάρων της επιδερμίδας. Προσέξτε, όμως, καθώς οι ρετινόλες (τα συστατικά της βιταμίνης Α) μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία στον ήλιο.

Βιταμίνη C

Πολύ δημοφιλές συστατικό στα περισσότερα αντιγηραντικά προϊόντα και για πολύ καλό λόγο. Η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, προλαμβάνει τις σκούρες κηλίδες και διατηρεί το δέρμα μας λαμπερό.

Διαβάστε Επίσης  Αντιγήρανση: Οι σπόροι της μακροζωίας – Βάζουν φρένο στην φλεγμονή

Αντηλιακό

Ό,τι πιο προφανές, αλλά έπρεπε να το αναφέρουμε. Πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αντηλιακό, και ακόμα περισσότεροι το χρησιμοποιούν λάθος. Πρέπει να το ανανεώνετε τακτικά, να φροντίζετε να έχει τουλάχιστον 30 SPF και να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, ακόμα και τις ημέρες χωρίς έντονη ηλιοφάνεια.

Πεπτίδια

Λέξη που ακούμε όλο και πιο συχνά σχετικά με το θέμα της αντιγήρανσης. Τα πεπτίδια είναι προϊόντα που μπορούν να δράσουν εκ των έσω, βοηθώντας την επιδερμίδα να λειτουργεί σωστά, και προκαλώντας αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου.

Διαβάστε Επίσης  Φυσικές, σπιτικές συνταγές εναντίον των ρυτίδων

Γλυκολικό οξύ

Το γλυκολικό οξύ χρησιμοποιείται για απολέπιση, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και επιτρέποντας τη δημιουργία καινούριων. Ενδείκνυται για άτομα με λιπαρό δέρμα. Χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες σε μηνιαίες θεραπείες.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη, εκτός από παντοτινή πρωινή συντροφιά, χρησιμοποιείται και σε πολλές κρέμες ματιών, για να αναζωογονήσει την περιοχή, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Συνήθως τη βρίσκουμε σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, όπως πεπτίδια και αντιοξειδωτικά.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *