Το σχέδιο για τις γιορτές: Τα 4 μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τα Χριστούγεννα

Το σχέδιο για τις γιορτές: Τα 4 μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τα ΧριστούγενναΤο σχέδιο για τις γιορτές: Τα 4 μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τα Χριστούγεννα

Η πορεία της πανδημίας 2 εβδομάδες μετά το δεύτερο lockdown δεν είναι αυτή που περίμεναν κυβέρνηση και επιστήμονες με αποτέλεσμα το τέλος της καραντίνας να παίρνει παράταση 2 εβδομάδων.

Από τις 7 Δεκέμβρη θα αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας με πρώτα τα δημοτικά και μετά από μια εβδομάδα, τα γυμνάσια, τα λύκεια και το λιανεμπόριο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πάμε σε μια σταδιακή κανονικότητα προκειμένου να κινηθεί η αγορά στις γιορτές και να πάρουν μια ανάσα οι μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα όριά τους.

Η προσεκτική και συντεταγμένη άρση του lockdown όμως δεν σημαίνει ότι τα μέτρα θα τελειώσουν. Πιο συγκεκριμένα ειδικά για την περίοδο των Χριστουγέννων η κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά νέων παρεμβάσεων προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος και χύσουμε ξανά την καρδάρα με το γάλα.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

Τα 4 μέτρα που δείχνουν να έχουν κλειδώσει είναι τα εξής:

1) Τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε μόνο με πρόσωπα του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος και αυστηρά έως 10 άτομα σε κάθε σπίτι.

2) 5 ή 6 μέρες πριν τα Χριστούγεννα θα ανοίξουν τα εστιατόρια με πολύ αυστηρούς κανόνες. Τέσσερα άτομα σε κάθε τραπέζι, χωρίς μουσική, χωρίς ποτό και με μεγάλη απόσταση των τραπεζιών μεταξύ τους.

3) Τα μπαρ, τα κλαμπ και γενικώς τα μαγαζιά με αλκοόλ δεν θα ανοίξουν και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν προβλέπεται να ανοίξουν πριν το τέλος της χρονιάς. Από το 2021 και βλέπουμε…

Διαβάστε Επίσης  Μαζικό «όχι» στη Θεσσαλονίκη

4) Θεωρείται δεδομένο ότι το βράδυ των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις και συνωστισμός. Θα υπάρχει επίσης απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, δύσκολα, θα φέρουν τουλάχιστον όμως τη διπλή ελπίδα. Αφενός ότι το… καταραμένο 2020 θα φύγει και δεν θα ξανάρθει, αφετέρου ότι το 2021 θα φέρει το εμβόλιο και την αρχή του τέλους του εφιάλτη…

Διαβάστε επίσης: «Ανακυκλώνουμε τη διασπορά»: Γιατρός εξηγεί με απλά λόγια το εγκληματικό λάθος που γίνεται στη Θεσσαλονίκη

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *