Κορονοϊός: Όλο και πιο ευάλωτοι οι νέοι – Πέφτει διαρκώς ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων

Κορονοϊός: Όλο και πιο ευάλωτοι οι νέοι - Πέφτει διαρκώς ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων

Κορονοϊός: Όλο και πιο ευάλωτοι οι νέοι – Πέφτει διαρκώς ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων

Όσο περνά ο καιρός, οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι αποδεικνύονται εξίσου ευάλωτοι με τους μεγαλύτερους, απέναντι στον κορονοϊό

Όσο το δεύτερο κύμα του κορονοϊού προχωρά στη χώρα μας, αποδεικνύεται πως είναι αμείλικτο, αφού μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 103 νεκροί, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 540, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας. Την ίδια ώρα, όλο και πιο ευάλωτοι απέναντι στην Covid γίνονται οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι, με τον μέσο όρο στην ηλικία των διασωληνωμένων να πέφτει όλο και πιο χαμηλά, ενώ, μέχρι στιγμής, 6.000 παιδιά κάτω των 17 ετών έχουν νοσήσει στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο OPEN TV το Σάββατο, ο Κώστας Ιμπρίαλος, παθολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ασθενών, με πολλούς από αυτούς να είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών. Αναφορικά με το αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Ιμπρίαλος τόνισε πως πλέον ένα ποσοστό της τάξεως του 30%-40% εξ αυτών δεν έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και παρόλ’ αυτά χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN TV, 11 ασθενείς, ηλικίας 18 έως 39 ετών, νοσηλεύονται σε εντατικές, επιβεβαιώνοντας με τον πιο σκληρό τρόπο ότι κανείς δεν είναι άτρωτος. Την ίδια ώρα, σχεδόν 6.000 παιδιά κάτω των 17 ετών έχουν νοσήσει στη χώρα μας.

Διαβάστε Επίσης  Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους – Νέα στοιχεία από βρετανική έρευνα

Διασωληνωμένη 28χρονη μητέρα στο Ιπποκράτειο – Θύματα του ιού δύο νέοι κάτω των 40 ετών

Διασωληνωμένη νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης 28χρονη μητέρα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, διοίκηση, γιατροί και ΕΚΑΒ αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και τελικά βρέθηκε αργά τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με την 28χρονη να δίνει τη δική της μάχη με τον κορονοϊό. Η ασθενής είναι μητέρα ενός πολύ μικρού παιδιού και δεν φέρεται να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Νόσησε από κορονοϊό πριν λίγες ημέρες και η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια ώρα, μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό δύο νέοι άνθρωποι, ο 39χρονος dj Decibel, Δημήτρης Μπέλλος και μία 33χρονη από την Αλεξανδρούπολη. Η είδηση του θανάτου του 39χρονου dj Decibel από κορονοϊό προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο 39χρονος Δημήτρης Μπέλλος που ήταν γνωστός ως dj Decibel είχε νοσήσει από κορονοϊό και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα.

Γνωστός έγινε την Κυριακή και ο θάνατος μιας 33χρονης που προσβλήθηκε από κορονοϊό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 33χρονη διακομίσθηκε βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς κατέληξε από ανακοπή. Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από πού προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν το rapid test το οποίο βγήκε θετικό.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας σε περίπτωση σεισμού

Παπαευαγγέλου: Απρόβλεπτο ποιος κινδυνεύει

Κορονοϊός: Όλο και πιο ευάλωτοι οι νέοι
Σε δηλώσεις της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως δεν μπορεί να προβλεφθεί ποιος κινδυνεύει και ποιος όχι από τον κορονοϊό και πως κανείς δεν είναι άτρωτος.

«Η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι εντελώς απρόβλεπτο ποιος θα κινδυνεύσει από αυτή τη νέα λοίμωξη. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και όλοι είμαστε ευάλωτοι. Είναι επίσης μεγάλο λάθος, και το ακούμε, να χαλαρώνουμε επειδή πράγματι μεγάλος αριθμός θανάτων αφορά σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Ας μην το χρησιμοποιούμε αυτό σαν δικαιολογία, σαν λόγο εφησυχασμού. Ας μην γελιόμαστε. Οι άνθρωποι αυτοί χάθηκαν από κορονοϊό, δεν θα είχαν πεθάνει αν δεν είχαν κολλήσει.

Άλλωστε, βλέπουμε κάποιους 90άρηδες που είναι εντελώς ασυμπτωματικοί και παραδίπλα ανθρώπους στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους να ασθενούν βαριά, να παλεύουν και καμιά φορά να χάνουν τη ζωή τους. Συνεπώς κανείς δεν είναι άτρωτος. Έχουμε έναν πραγματικό πόλεμο. Και αν υπήρχαν έξω σφαίρες αντί για τον αόρατο κορονοϊό, σίγουρα δεν θα χαλαρώναμε, δεν θα δυσανασχετούσαμε που πρέπει να μείνουμε σπίτι, δεν θα κοιτάγαμε πώς να καταφέρουμε να ξεγλιστρήσουμε από τους περιορισμούς που μας ταλαιπωρούν».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *