Κορονοϊός – Συγκλονίζουν υγειονομικοί με Covid: Δεν μου φτάνει ο αέρας, 9 μέρες παλεύω για να ζήσω

Κορονοϊός – Συγκλονίζουν υγειονομικοί με Covid: Δεν μου φτάνει ο αέρας, 9 μέρες παλεύω για να ζήσω

Δραματικές περιγραφές από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ – Τρομάζουν οι αριθμοί με τους υγειονομικούς που νοσούν με κορονοϊό

Συγκλονίζουν τα λόγια μιας 50χρονης τραυματιοφορέως από τη Θεσσαλονίκη που από την μια μέρα στην άλλη, βρέθηκε από εργαζόμενη του νοσοκομείου να είναι ασθενής και να μάχεται για την ζωή της. Η Μπέττυ Ιωακείμ, είναι μία από τους δεκάδες ανθρώπους που είχαν ενεργό ρόλο στον πιο δύσκολο αγώνα κατά του κορονοϊού, συνεισφέροντας προκειμένου συνάνθρωποί μας να κρατηθούν στη ζωή. Όντας πλέον από από την άλλη πλευρά περιγράφει τα όσα ζει στο κρεβάτι του ΑΧΕΠΑ, ενώ ταυτόχρονα κάνει έκκληση σε όσους δεν πιστεύουν στον κορονοϊό να φροντίσουν τους διπλανούς τους.

«Είναι απάνθρωπο να πεθαίνει κόσμος εξαιτίας της ανευθυνότητας των ανθρώπων. Είναι δύσκολο να μάχεσαι για να ζήσεις. Δεν μπορώ να το δώσω να καταλάβεις κανείς, είναι τόσο τραγικό, τόσο τραγικό. Δεν σου φθάνει ο αέρας, δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Να μην το αισθανθεί κανείς ποτέ» λέει στο Open TV και συνεχίζει τη δραματική περιγραφή της: «Δεν μπορώ να πάρω αναπνοή. Ευτυχώς οι γιατροί πάλεψαν οχτώ ημέρες και μου έριξαν τον πυρετό και τώρα παλεύουμε να ανοίξουμε τα πνευμόνια μου για να μπορώ να αναπνεύσω. Μάχεσαι. Εγώ παλεύω, παλεύω εννέα ημέρες για να ζήσω. Εχω ένα παιδί πίσω μου. Δεν μπορώ χωρίς οξυγόνο. Είναι τόσο έντονο το πνίξιμο».

Και συνεχίζει: «Σκέφτομαι όλους αυτούς τους ηλικιωμένους ανθρώπους που είναι μόνοι, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Που δεν έχουν να τους κάνει κάποιος μία αγκαλιά, να τους πιάσει το χέρι. Είναι καλό όσοι το περάσουμε να καθίσουμε να σκεφτούμε λίγο παραπάνω, να μάθουμε να κάνουμε υπομονή και να καταλάβουμε πόσο σημαντική και σπουδαία είναι η ζωή», ενώ στέλνει το μήνυμα: «Για αυτό λοιπόν θα κάνω και μία έκκληση σε όλους αυτούς που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός, να φροντίσουν να αγαπήσουν τους διπλανούς τους και να τους δώσουν την ευκαιρία να ζήσουν».

Διαβάστε Επίσης  Κι άλλο νεκρό βρέφος αυτή τη φορά στο Κερατσίνι! Φρουρούμενη η μητέρα στο νοσοκομείο!

Μία ακόμα συγκλονιστική μαρτυρία έρχεται από το διπλανό κρεβάτι της Μπέττυς Ιωακείμ, όπου μία ακόμα συνάδελφός της χρειάστηκε να νοσηλευτεί: «Έχω τρία κορίτσια και περιμένουν. Έπαθαν σοκ. Δεν περίμενα να φθάσει εδώ η κατάσταση. Νόμιζα πως το ελέγχω αλλά δεν ελέγχεται. Το τελευταίο 20ήμερο, μήνα, τρομάξαμε με τα περιστατικά που ερχόντουσαν» είπε η Μαρία, 38χρονη τραυματιοφορέας.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση