Απολέπιση προσώπου, τι πρέπει να γνωρίζετε

Απολέπιση προσώπου, τι πρέπει να γνωρίζετεΑπολέπιση προσώπου, τι πρέπει να γνωρίζετε

Η απολέπιση αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα περιποίησης προσώπου. Η επιδερμίδα μας καθημερινά επιβαρύνεται από περιβαλλοντικούς ρύπους και μακιγιάζ που φράσσουν τους πόρους, δημιουργούν στίγματα και ατέλειες, ενώ κάνουν το δέρμα να χάσει τη λάμψη του και να φαίνεται πιο θαμπό.

Παρόλο που ο καθημερινός καθαρισμός με ένα απλό καθαριστικό gel μπορεί και αφαιρεί του ρύπους, οι μαύροι πόροι παραμένουν και οι δερματικές ατέλειες αλλοιώνουν την εικόνα του προσώπου. Παρακάτω απαντάμε σε συχνές ερωτήσεις και απορίες, γύρω από την απολέπιση προσώπου.

Πότε πρέπει να γίνεται η απολέπιση;

Το δέρμα ανανεώνει τα κύτταρά του καθημερινά. Τα νεκρά δερματικά κύτταρα καθώς και τα προϊόντα μεταβολισμού των κυττάρων βγαίνουν προς την επιφάνεια, δίνοντας θέση στα νέα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα μας, δεν “κοιμάται” αλλά συνεχώς “δουλεύει”, επιδιορθώνοντας βλάβες και ανανεώνοντας τα κύτταρά του. Η απολέπιση λοιπόν, αποτελεί μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται κυρίως το πρωί.

Πόσο συχνά θα πρέπει να απολεπίζω το δέρμα μου;

Η συχνότητα, εξαρτάται από τις ανάγκες τις εκάστοτε επιδερμίδας, το πόσο επιβαρυμένη είναι καθώς και το βαρύτητα των φραγμένων πόρων. Σε γενικές γραμμές η εφαρμογή scrub μια φορά την εβδομάδα αρκεί. Σε δύσκολες περιπτώσεις, όπου συνήθως η επιδερμίδα είναι λιπαρή, χρειάζεται δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, δεν υπάρχει σωστό και λάθος, παρά μόνο να δείτε τις ανάγκες του δέρματός σας.

Διαβάστε Επίσης  Επιδερμίδα: Αποτοξίνωση και λάμψη μετά το ξενύχτι

Τα πίλινγκ πληγώνουν την επιδερμίδα;

Οι κόκκοι των πίλινγκ είναι μικροί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στη συνέχεια του δέρματος. Σπάνια και όταν υπάρχει ακμή ή κάποιος δερματικός ερεθισμός παρατηρείται κοκκινίλα στο δέρμα. Τα scrub κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους, προκαλούν μια προσωρινή ερυθρότητα η οποία οφείλεται στην υπεραιμάτωση λόγω τριβής. Η ερυθρότητα αυτή υποχωρεί, συνήθως, μέσα στα επόμενα πρώτα 30 λεπτά. Μετά από δερματολογικές πράξεις όπως εφαρμογή λέιζερ ή αποτρίχωση, καθώς και μετά από έκθεση στον ήλιο, καλό θα ήταν να μην εφαρμόζετε απευθείας πίλινγκ, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί ερεθισμός.

Χρειάζεται να προηγηθεί καθαρισμός πριν την εφαρμογή του πίλινγκ;

Ναι, ο καθαρισμός αποτελεί ένα ξεχωριστό βήμα για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Τα καθαριστικά προσώπου αφαιρούν το μακιγιάζ και τους επιφανειακούς ρύπους. Εν αντιθέσει, ο ρόλος του scrub δεν είναι να αφαιρέσει το μακιγιάζ, αλλά να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και να βελτιώσει την ανώμαλη υφή της (τραχύ και ξηρό δέρμα).

Διαβάστε Επίσης  Σπιτικό λάδι με μόνο δύο υλικά για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα

Ανάλογα τον τύπο επιδερμίδας χρειάζεται άλλο είδος scrub;

Ναι, τα πίλινγκ διαφοροποιούνται ανάλογα τη βαρύτητα του προβλήματος και τον τύπο της επιδερμίδας. Ακνεϊκά δέρματα καλό θα ήταν να χρησιμοποιούν πίλινγκ κατάλληλα για επιδερμίδες με τάση ακμής ή αυξημένη λιπαρότητα. Συνήθως τα ξηρά έως πολύ ξηρά δέρματα καλύπτουν τις ανάγκες τους με ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν, ενώ οι κανονικές – μικτές – λιπαρές επιδερμίδες ενδέχεται να χρειάζονται πιο δυνατά scrubs με πιο σκληρούς – μεγάλους κόκκους.

Μετά την εφαρμογή του πίλινγκ, πρέπει να βάλω ενυδατική;

Ναι, το δέρμα μετά την εφαρμογή του scrub είναι “ανοιχτό” και εκτεθειμένο σε εξωτερικούς παράγοντες. Καθώς τα πίλινγκ σε ένα βαθμό ξηραίνουν την επιδερμίδα, η εφαρμογή ενυδατικής είναι απαραίτητη. Με αυτόν τον τρόπο, κλειδώνετε την υγρασία στο δέρμα σας, χαρίζοντας σφριγηλότητα και ελαστικότητα στην επιδερμίδα σας.πηγή

Αφήστε μια απάντηση