Πώς να αντιμετωπίσεις τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη

Πώς να αντιμετωπίσεις τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείληΞυπνάς το πρωί ευδιάθετη, σκας ένα χαμόγελο στον καθρέφτη και εκεί που είσαι έτοιμη να πεις «Φτου σου, κοπέλα μου!», κάτι σε χαλάει. Φταίνε τα στραπατσαρισμένα μαλλιά, το αγουροξυπνημένο βλέμμα ή μήπως οι λεπτές κάθετες γραμμές γύρω από το στόμα, που δεν είχες προσέξει μέχρι εκείνη τη στιγμή; Μην χάνεις την ψυχραιμία σου! Είναι κι αυτό ένα υπέροχο σημάδι ότι μεγαλώνεις, ότι είσαι γεμάτη, σοφή και πλούσια σε νέες εμπειρίες που τις μοιράζεσαι με αγαπημένα πρόσωπα. Δεν σου χρυσώνω το χάπι, αλλά σου δείχνω και τη μεγάλη εικόνα για να νιώσεις βαθιά ευγνωμοσύνη για τα πολύτιμα πράγματα που έχεις στη ζωή σου.Πώς να αντιμετωπίσεις τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη

Αν όμως δεν έχεις καμία όρεξη να κάνεις τέτοιες ασκήσεις αυτοπεποίθησης και ενσυνειδητότητας στο πόδι, άδικο δεν σου ρίχνω. Μπορείς, απλώς να περάσεις στη δράση! Μάθε πρώτα, λοιπόν, ότι η γήρανση της επιδερμίδας γύρω από το στόμα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες: στις καθημερινές εκφράσεις του προσώπου, στη μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς περνάει ο χρόνος, στο κάπνισμα και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ο ήλιος.

Παρακάτω σου προτείνω μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου, που περιλαμβάνει ενυδάτωση, συγκεκριμένα περιποιητικά συστατικά, προστασία από τον ήλιο, και νέες συνήθειες στο lifestyle σου. Όσο πιο γρήγορα τα ακολουθήσεις, τόσο πιο άμεσα θα είναι τα αποτελέσματα – και τα υπόλοιπα (οι ασκήσεις που λέγαμε) μπορούν να ακολουθήσουν.

 

Τον νου σου στο αντηλιακό

Καταντάω γραφική, αλλά η αντηλιακή προστασία χειμώνα-καλοκαίρι είναι must και σε αυτή την περίπτωση! Να θυμάσαι πάντα ότι η ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για τη φωτογήρανση και την πρόωρη γήρανση, μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η εμφάνιση λεπτών γραμμών γύρω από τα χείλη. Κάλυπτε ευλαβικά με το αντηλιακό κάθε σπιθαμή του προσώπου, δίνοντας προσοχή και στην περιοχή γύρω από τα χείλη, που συνήθως οι περισσότερες αμελούμε.

Διαβάστε Επίσης  Βάλτε χρώμα και φαντασία στην αλογοουρά σας και κλέψτε τις εντυπώσεις!

 

Προτεραιότητα στην ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι μια ακόμη κίνηση-ματ για αντιγήρανση! Όσο περισσότερο ενυδατώνεις την επιδερμίδα πάνω και γύρω από τα χείλη, τόσο περισσότερο ενισχύεις τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της. Κατανάλωνε πολύ νερό και βάλε στη ρουτίνα της περιποίησής σου εξειδικευμένα προϊόντα για τα χείλη, όπως lip balms, scrubs και masks. Μην ξεχνάς τις ενυδατικές κρέμες προσώπου που περιέχουν υγροσκοπικούς παράγοντες, όπως το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη Ε, προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και βοηθούν στην ενίσχυση της φυσικής αντοχής της επιδερμίδας.

Κόψε το κάπνισμα για να αποφύγεις τις λεπτές κάθετες γραμμές
Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό και σου μιλάω εκ πείρας. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς! Η επαναλαμβανόμενη κίνηση από την εισπνοή του τσιγάρου και το άτμισμα δημιουργεί λεπτές κάθετες γραμμούλες κατά μήκος του άνω χείλους. Ονομάζονται barcode, ακριβώς γιατί μοιάζουν με τον γραμμωτό κώδικα πάνω στα καταναλωτικά προϊόντα. Και είναι ίσως οι πιο ενοχλητικές απ’ όλες τις ρυτίδες.

Πόνταρε στα σωστά συστατικά
Ποιο είναι το gold standard συστατικό της κοσμητολογίας που σκοράρει ψηλά σε αντιρυτιδική δράση; Αν σκέφτηκες πρώτη-πρώτη τη ρετινόλη, έχεις πέσει μέσα. Μια από τις βασικές της ιδιότητες είναι να διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και να επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων. Εκτός από τη ρετινόλη, και τα πεπτίδια στοχεύουν στις λεπτές γραμμές και στέλνουν το μήνυμά τους, ως καλοί αγγελιοφόροι, για ανανέωση της επιδερμίδας.

Διαβάστε Επίσης  Τονωτική λοσιόν προσώπου με ακτινίδιο

Γιόγκα για το πρόσωπο και τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη
Ακόμα δεν έχεις δει στο YouTube τα Face Yoga Sessions που είχαμε κάνει με την Αρετή Καφαντάρη; Σε αυτήν τη σειρά βίντεο, η face yoga expert μας είχε δείξει δύο ασκήσεις για τις κάθετες γραμμούλες γύρω από το στόμα. Θα χρειαστεί να κάνεις το «μαϊμουδάκι» και στη συνέχεια διατάσεις με ψαλιδάκια για να «τεντώσεις» την περιοχή γύρω από τα χείλη. Θα σου φανούν στην αρχή αστείες, ειδικά η πρώτη, αλλά όταν δεις το αποτέλεσμα με τη συστηματική επανάληψη θα σκάσεις σίγουρα ένα χαμόγελο χαράς και ικανοποίησης.

Επαγγελματικές θεραπείες στο ιατρείο
Αν οι λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη σε ενοχλούν αισθητικά και θέλεις ανανέωση εδώ και τώρα, κλείσε ένα ραντεβού με δερματολόγο για λέιζερ, μικροδερμοαπόξεση, ή fillers με υαλουρονικό οξύ.Πώς να αντιμετωπίσεις τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη

Η θεραπεία με fractional laser θα αναζωογονήσει συνολικά την επιδερμίδα σου, καθώς διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου. Η δερμοαπόξεση, που γίνεται με μικροκρυστάλλους ή διαμαντένια άκρη για να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα και να αναπλάθει, βοηθάει την επιδερμίδα να δείχνει πιο σφριγηλή και νεανική, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Τέλος, τα fillers υαλουρονικού οξέος, από τις πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες, «γεμίζουν» τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ αυξάνουν τον όγκο και την υγρασία των χειλιών.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *