Κορωνοϊός: Κλείνουν από τη Δευτέρα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία – Ανακοινώσεις από Κεραμέως

Κορωνοϊός: Κλείνουν από τη Δευτέρα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία - Ανακοινώσεις από ΚεραμέωςΚορωνοϊός: Κλείνουν από τη Δευτέρα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία – Ανακοινώσεις από Κεραμέως

Σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, όπως εισηγήθηκε τελικά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έπειτα από πολύωρη συνεδρίασή της την Παρασκευή.

Οι ανακοινώσεις από την κ. Κεραμέως ήταν προγραμματισμένες να γίνουν χθες, Παρασκευή, στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς μέχρι και την ώρα έναρξης της ενημέρωσης βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Διαβάστε Επίσης  Κεφαλονιά: Το μοναδικό και σπάνιο φαινόμενο με τα φιδάκια της Παναγιάς

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση ανέμενε την εισήγηση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της, οι οποίες και θα ανακοινωθούν σήμερα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, εξήγησε πως, παρότι οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση ρόλο έπαιξε η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους.

Προς το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων έκλινε και η κυβέρνηση, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κινητικότητας. Αν και η Βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης να αλλάξει. Το σκεπτικό της απόφασης στηρίζεται παράλληλα στο γεγονός ότι είναι και ένα μήνυμα γενικότερα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση.

  • «Να μην ξεχάσουμε ότι αυτή τη φορά η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown στη χώρα μας σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας» ανέφερε ο κ. Τσακρής.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *