Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία – «Κόλαση» η εφημερία στο Παπανικολάου

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία - «Κόλαση» η εφημερία στο ΠαπανικολάουΔύσκολη νύχτα στο «Παπανικολάου» το οποίο εφημέρευε με δεκάδες διακομιδές ασθενών

Νέο κύμα εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αναμένεται και τις επόμενες μέρες παρά την μικρή μείωση των κρουσμάτων μετά το lockdown γιατί είναι χιλιάδες τα ενεργά κρούσματα στην πόλη. Στα όρια του βρίσκεται το νοσοκομείο «Παπανικολάου» μετά την χθεσινή εφημερία και τις δεκάδες διακομιδές ασθενών.

Οι γιατροί πέρασαν μια ακόμη δύσκολη νύχτα και προσπαθούν να αποσυμφορήσουν το νοσοκομείο με μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Οι κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν με το σταγονόμετρο παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας εξαιτίας ου δεύτερου άγριου κύματος της πανδημίας. Ήδη τις τελευταίες μέρες μετατρέπονται τα χειρουργεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας για να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες της πόλης.

Διαβάστε Επίσης  Το χτύπημα της μοίρας: έχασε το σπίτι του στο σεισμό, έχασε το κοντέινερ στην πλημμύρα, του έμεινε μόνο ο σκύλος

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία - «Κόλαση» η εφημερία στο Παπανικολάου

Στο μεταξύ, σταθερά στα ύψη τα κρούσματα κορονοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με 697 και 725 αντίστοιχα. Ακολουθεί με τριψήφιο αριθμό η Λάρισα με 197, η Πέλλα και η Μαγνησία. Πάντως, η η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ανησυχία της για περιοχές όπως η Λέσβος, η Κρήτη και η Φθιώτιδα, λέγοντας μάλιστα πως πιθανώς τα αυξημένα κρούσματα να οφείλονται στο μάζεμα της ελιάς.

Διαβάστε Επίσης  Θεσσαλονίκη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η γυναίκα που πυροβολήθηκε

Αντίθετα, παρότι τα νούμερα στη Θεσσαλονίκη παραμένουν υψηλά η Βάνα Παπαευαγγέλου άφησε μια νότα αισιοδοξίας, λέγοντας πως υπάρχει σταθερότητα στα κρούσματα και το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται θετικό σημάδι με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *