H καλή στοματική υγιεινή στέκεται εμπόδιο στην μόλυνση από τον κορωνοϊό

H καλή στοματική υγιεινή στέκεται εμπόδιο στην μόλυνση από τον κορωνοϊό

Ο καθημερινός καθαρισμός των δοντιών, η χρήση στοματικού διαλύματος και η τήρηση των ραντεβού για θεραπεία των οδοντικών προβλημάτων μπορεί να προστατεύουν από τη μόλυνση και τη νόσηση από τον νέο κορωνοϊό.

Τι πρέπει να προσέχουμε:

Καθαρίζουμε και αντικαθιστούμε συχνά την οδοντόβουρτσα μας

Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας μας μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων.

Όσο για μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, σε αυτή την περίπτωση την αποθηκεύουμε στην συσκευασία της και την κρατάμε μακριά από τον χώρο του μπάνιου – τουαλέτας.

Διαβάστε Επίσης  10 προβλήματα υγείας λόγω άγχους

H σωστή οδοντόβουρτσα έχει εύκαμπτες τρίχες και στρογγυλή κεφαλή. Η οδοντόβουρτσα πρέπει να αντικαθίσταται όταν οι τρίχες λυγίσουν ή ξεφτίσουν. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούμε καινούργια οδοντόβουρτσα κάθε τρεις μήνες.

Δεν μοιραζόμαστε ποτέ προϊόντα στοματικής υγιεινής

Εάν μοιραζόμασταν τα προϊόντα στοματικής υγιεινής με οποιονδήποτε στην οικογένειά μας, έως τώρα, τότε αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Για να ελαχιστοποιήσετε τη μεταφορά μικροβίων, διατηρούμε το δικό μας οδοντικό νήμα και την δική μας οδοντόπαστα. Επειδή βρισκόμαστε στη μέση ενός ιού, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του, οτιδήποτε χειριζόμαστε με τα χέρια μας, πριν το βάλουμε στο στόμα μας, δεν πρέπει να το μοιραζόμαστε με κανένα.

Διαβάστε Επίσης  Υπέρταση: Μήπως έχετε και δεν το ξέρετε; Η απάντηση κρύβεται στις μετρήσεις

Προστατεύουμε τα σιδεράκια – μασελάκια από τα βακτηρίδια

Τα σιδεράκια και τα μασελάκια ύπνου είναι γνωστοί συλλέκτες βακτηριδίων και ιών. Τα καθαρίζουμε με κρύο ή χλιαρό νερό ή καλύτερα με αντιβακτηριακό σαπούνι και τα αποθηκεύουμε πάντα στην ειδική θήκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *