Πώς θα πληρωθούν τα 400 ευρώ οι μακροχρόνια άνεργοι – Ποιοι είναι οι 130.000 δικαιούχοι

Πώς θα πληρωθούν τα 400 ευρώ οι μακροχρόνια άνεργοι - Ποιοι είναι οι 130.000 δικαιούχοιΠώς θα πληρωθούν τα 400 ευρώ οι μακροχρόνια άνεργοι – Ποιοι είναι οι 130.000 δικαιούχοι

Οι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου μετά την 1η Μαρτίου 2020, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας μετά την 1η Μαρτίου 2020 θα είναι οι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 400 ευρώ.

Πρόκειται για 130.000 μακροχρόνια άνεργους δικαιούχους. Το μέτρο κοστολογείται στα 50 εκατ. ευρώ.

Το εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους θα δοθεί με αντίστοιχη φόρμουλα όπως αυτή που υιοθετήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Δικαιούχοι είναι οι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι.

Διαβάστε Επίσης  Γλυκά Νερά – Τι απαντά ο συζυγοκτόνος στη γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είχε εμμονή μαζί της

Η καταβολή στους μη επιδοτούμενος μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. Ειδικότερα :

Οι άνεργοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ τους είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Διαβάστε Επίσης  Σε ψυχιατρική κλινική οδηγήθηκε η μητέρα της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη

Οι άνεργοι που δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, αποφασίστηκε η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *