Συνταγή για σπανακόπιτα με μόλις 5 υλικά!

 Συνταγή για σπανακόπιτα με μόλις 5 υλικά!Συνταγή για σπανακόπιτα με μόλις 5 υλικά!

Για όλες τις φορές που πιστέψαμε πως η σπανακόπιτα είναι μια συνταγή μπελαλίδικη και με δεκάδες υλικά, αυτή η πίτα έρχεται να μας διαψεύσει.

Φυσικά, μια νόστιμη χορτόπιτα μπορεί να έχει καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπαθα, πράσα και άλλα χορταρικά που την κάνουν ακαταμάχητη. Ωστόσο, είναι φορές που θα θέλαμε μια πίτσα, όμως δεν έχουμε χρόνο να προμηθευτούμε όλα τα παραπάνω υλικά.

Ένα βαζάκι λιαστές ντομάτες θα έρθει να προσθέσει πικάντικη γεύση, αλλά και το ελαιόλαδο που χρειαζόμαστε για τα φύλλα. Από τη συνταγή δεν θα λείψουν η φέτα και τα αυγά που δένουν τη γέμιση και την κάνουν ακαταμάχητη.

Διαβάστε Επίσης  Δροσερό cheesecake με φράουλες για όλη την οικογένεια

Υλικά

200 γρ. Σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
1 βαζάκι λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
100 γρ. Φέτα σκληρή πικάντικη
2 αυγά
1 πακέτο φύλλο για πίτα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σπανάκι και στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος με 2 κουταλιές της σούπας νερό και γυρίζουμε να μαραθούν. Μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά από το νερό.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις λιαστές ντομάτες, κρατώντας το λάδι στο οποίο συντηρούνταν και ανακατεύουμε με το σπανάκι. Θρυμματίζουμε τη φέτα και χτυπάμε τα αυγά σε μπολ. Προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά

Ανοίγουμε το φύλλο και ξεκινάμε να στρώνουμε σε αλουμινένιο ταψάκι 20 με 25 εκατοστά. Με ένα πινέλο, λαδώνουμε το ταψί με το λάδι από το βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες

Διαβάστε Επίσης  Μοναστηριακή ρεβιθάδα στο φούρνο με σέλινο

Στρώνουμε ένα φύλλο και λαδώνουμε, προσθέτοντας άλλο ένα από πάνω. Μοιράζουμε τη μισή γέμιση και στρώνουμε ένα ακόμη φύλλο, επαναλαμβάνοντας το λάδωμα.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες των κάτω φύλλων πάνω από το σπανάκι.

Τέλος, στρώνουμε δύο φύλλα από πάνω, λαδώνοντας ενδιάμεσα. Με το πινέλο, τυλίγουμε τα φύλλα περιμετρικά στο ταψί σαν να «στρώνουμε ένα σεντόνι στο κρεβάτι».

Βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα φύλλα

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *