Τροφές που βοηθούν τους πνεύμονες

Τροφές που βοηθούν τους πνεύμονες
Τροφές που βοηθούν τους πνεύμονες

 

Ο κορωνοϊός άλλαξε τις ζωές μας και καθημερινά τόσο ατομικά όσο και συλλογικά δίνεται μάχη για την καταπολέμησή του. Σημαντικό στοιχείο είναι ακόμη, ότι ο κορωνοϊός επιτίθεται κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή στους πνεύμονές μας.

Έτσι, η ενίσχυση της υγείας των πνευμόνων μας είναι άκρως απαραίτητη. Παρακάτω ειναι μία λίστα με τροφές που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά και να προστατεύσουν όσο μπορούν την υγεία των πνευμόνων μας.

Μήλα

Τα μήλα περιέχουν φυτοχημικά που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, που με τη σειρά του αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της πνευμονικής λειτουργίας.

Διαβάστε Επίσης  Το super boost ρόφημα που ενισχύει το ανοσοποιητικό απέναντι σε ιούς και βακτήρια

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Όπως για παράδειγμα σπανάκι και λάχανο, τα οποία είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως ίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που βοηθούν την υγεία των πνευμόνων.

Πράσινο τσάι

Είναι γνωστό ότι το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταστολή της ανάπτυξης κυττάρων καρκίνου του πνεύμονα, όπως έχουν δείξει διάφορες μελέτες. Ακόμη, η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης Xρόνιας Aποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), η οποία εμπίπτει στα πιο επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα που επιδεινώνουν τον κορωνοϊό.

Διαβάστε Επίσης  Τέσσερα κιλά μείον και λιγότερο λίπος στην κοιλιά με αυτό το φρούτο πριν το γεύμα

Σκόρδο

Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία των πνευμόνων από το οξειδωτικό στρες. Είναι επίσης γνωστό ότι συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.

Σολομός

Είναι μια καλή πηγή αντιφλεγμονωδών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς.

 

 

Τα περιεχόμενο της ιστοσελίδας fiftififti.eu έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Για οποιοδήποτε πρόβλημα της υγείας σας πρέπει ν’ απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι και ο μόνος αρμόδιος. Το fiftififti.eu δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα συμβεί από πληροφορίες του περιεχομένου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *