Πώς να βάλετε το παιδί για ύπνο με απλά βήματα

Πώς να βάλετε το παιδί για ύπνο με απλά βήματαΠώς να βάλετε το παιδί για ύπνο με απλά βήματα

Τα σχολεία ξεκίνησαν ωστόσο τα παιδιά μας δυσκολεύονται ακόμα να κοιμηθούν νωρίς για να πάνε το πρωί στο μάθημά τους.

Ο βραδινός ύπνος είναι ένα θέμα που βασανίζει πολλούς γονείς.

Τα καλά νέα λοιπόν είναι ότι συμβαίνει σε κάθε οικογένεια ενώ τα κακά νέα είναι ότι συνήθως συμβαίνει… κάθε βράδυ.

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα και το παιδί σας θα κοιμάται σαν…πουλάκι.

 

Κάντε μαζί τον προγραμματισμό

Τα παιδιά λατρεύουν το αίσθημα της υπευθυνότητας. Ζητήστε τους λοιπόν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι πρέπει να περιλαμβάνει η ρουτίνα πριν τον ύπνο. Συζητήστε να σας πουν τι τους αρέσει και τι όχι. Προφανώς και δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το βούρτσισμα των δοντιών από την λίστα αλλά μπορούν να διαλέγουν μόνα τους τις πιτζάμες που θα φορέσουν.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να δώσετε χαρά στο παιδί

Ξεκινήστε νωρίτερα

Διαλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα για να αρχίσετε να ετοιμάζεστε για το κρεβάτι αλλά ξεκινήστε 10 λεπτά νωρίτερα. Το καλύτερο είναι να «κόψετε» χρόνο από την τηλεόραση που βλέπουν ώστε να επιτρέψετε στον εγκέφαλο να ηρεμήσει.

Κάντε το διασκεδαστικό

Ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι τα δοντάκια των παιδιών σας είναι καθαρά είναι να τα βουρτσίζουν για τουλάχιστον δύο λεπτά. Πώς όμως θα πείσετε ένα παιδάκι να βουρτσίζει τα δοντάκια του για δύο ολόκληρα λεπτά; Μπορείτε να το κάνετε σαν παιχνίδι. Να του πείτε δηλαδή ότι το αγαπημένο του αρκουδάκι θέλει να δει πώς βουρτσίζει τα δόντια του ώστε κι εκείνο να ξέρει ή αν βοηθάτε κι εσείς στη διαδικασία να ρωτάτε πρώτα με ποια δοντάκια θέλει το παιδί να ξεκινήσετε (με τα πάνω ή τα κάτω;)

Διαβάστε Επίσης  «Οδοντοστοιχούλα»: Οδηγίες στα παιδιά για σωστό βούρτσισμα των δοντιών

Μιλήστε για την ημέρα σας

Λίγο πριν βάλετε το παιδί για ύπνο, πάρτε το στην αγκαλιά σας και ζητήστε να σας περιγράψει την ημέρα του. Ποια ήταν η αγαπημένη στιγμή της ημέρας; Είναι μια μικρή δραστηριότητα που σας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσετε και να ηρεμήσει το μυαλό και των δύο.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση