Αυτές οι τροφές μειώνουν την πείνα και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Αυτές οι τροφές μειώνουν την πείνα και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Όταν θέλετε να χάσετε κιλά διαπιστώνετε ότι η όρεξη για φαγητό ή τσιμπολόγημα αυξάνεται. Ειδικά το βράδυ η λαχτάρα για ένα σνακ , γλυκό ή αλμυρό είναι πιο έντονη, ακόμα και αν έχετε φάει.

Λοιπόν τα ευχάριστα νέα είναι ότι καταναλώνοντας ορισμένες τροφές όχι μόνο θα νιώθετε χορτάτοι αλλά και δεν θα πεινάτε.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές:

Σπανάκι

Το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ. Επίσης, το σπανάκι αυξάνει το επίπεδο της ορμόνης λεπτίνης που ελέγχει την αίσθημα της πείνας.

Διαβάστε Επίσης  Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά που οχυρώνουν τον οργανισμό μας

Καφές

Ο καφές βοηθά στην καύση θερμίδων και στη διάλυση του λίπους. Εάν πίνετε ένα φλιτζάνι καφέ που παρασκευάζεται φυσικά 30 λεπτά έως 4 ώρες πριν από το γεύμα, θα διαπιστώσετε ότι δεν θα πεινάτε.

Φακές

Το πιο σημαντικό με τις φακές είναι ότι αποτελούν πλούσια πηγή ινών και πρωτεϊνών, πράγμα που σημαίνει ότι η προσθήκη τους στη διατροφή σας θα σας εμποδίσει να τσιμπολογάτε μεταξύ των γευμάτων.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας στο στομάχι. Η κατανάλωση τζίντζερ σε καθημερινή βάση θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα επιπλέον κιλά πιο γρήγορα.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή: αντιοξειδωτική καροτόσουπα

Αβοκάντο

Το αβοκάντο δεν είναι μόνο πλούσιο σε θρεπτικά λιπαρά οξέα, αλλά έχει επίσης ελαϊκό οξύ, το οποίο προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού.

Μαύρη σοκολάτα

Λίγη μαύρη σοκολάτα πριν ή μετά από ένα γεύμα, στέλνει στον εγκέφαλο σήμα κορεσμού. Κατά τη διάρκεια της πέψης, η σοκολάτα συμπεριφέρεται σαν πρεβιοτικό που ευνοεί την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο. Τα «καλά» βακτήρια βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, υποστηρίζοντας έναν υγιή μεταβολισμό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποιες άλλες τροφές βοηθούν να καταπολεμήσετε το αίσθημα της πείνας συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *