Τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη: Πόσο αξιόπιστο είναι;

Τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη: Πόσο αξιόπιστο είναι;

Το DIY τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο YouTube και αρκετές γυναίκες μπαίνουν στον πειρασμό να το κάνουν αφού δεν κοστίζει τίποτα.

Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν είναι αξιόπιστο επομένως δεν μπορείτε να βασιστείτε στο αποτέλεσμα που θα σας δείξει.

Τι είναι το τεστ εγκυμοσύνης με τη ζάχαρη

Είναι ένα DIY τεστ που γίνεται με τα ούρα σας και τη ζάχαρη. Οι υποστηρικτές αυτού του τεστ ισχυρίζονται ότι, όπως τα εγκεκριμένα τεστ, έτσι και το συγκεκριμένο μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία της χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG).

Διαβάστε Επίσης  Εγκυμοσύνη και μακιγιάζ: Πόσο ασφαλές είναι;

Πώς γίνεται

Είναι πολύ απλό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μερικές κουταλιές λευκής ζάχαρης σε ένα αποστειρωμένο μπολ και να ρίξετε τα πρώτα σας ούρα πάνω από τη ζάχαρη. Εάν η ζάχαρη συσσωρευτεί μετά από λίγα λεπτά, είστε έγκυος, αν όμως διαλυθεί, δεν είστε.

Πόσο ακριβές είναι το τεστ εγκυμοσύνης με τη ζάχαρη;

Δεν έχουν μελετηθεί ποτέ τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη και κανένας ιατρικός οργανισμός δεν συνιστά τη χρήση τους. Έτσι δεν μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό για να επιβεβαιώσετε μια πιθανή εγκυμοσύνη. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό, ωστόσο θα πρέπει στη συνέχεια να κάνετε ένα αξιόπιστο τεστ εγκυμοσύνης για να ελέγξετε ξανά τα αποτελέσματα.

Διαβάστε Επίσης  Παγίδες για τις εγκύους κρύβουν οι γιορτές λένε οι γυναικολόγοι

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *