Mάσκα προσώπου με mango για ενυδάτωση και λάμψη

Mάσκα προσώπου με mango
Mάσκα προσώπου με mango Mάσκα προσώπου με mango για ενυδάτωση και λάμψη

Το mango είναι ο βασιλιάς των φρούτων, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές. Περιέχει κολλαγόνο και βοηθάει στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης.

Πολύτιμα στοιχεία – Ιδιότητες

Βιταμίνη Α: Ιδανική για ενυδάτωση. Αναζωογονεί το θαμπό δέρμα, δίνει λάμψη και θεραπεύει το ξηρό δέρμα.

Βιταμίνη Β: Είναι ένα ολοκληρωμένο σύμπλεγμα βιταμινών,οι οποίες επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τη βλάβη στα υγιή κύτταρα του δέρματος.

Άλφα-υδροξύοξέα(AHA): Φυσικά οξέα φρούτων που βοηθούν στη διάσπαση των δεσμών μεταξύ των κυττάρων, βελτιώνουν τη μελάχρωση του δέρματος, μειώνουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Διαβάστε Επίσης  Χρησιμοποιήστε κάψουλες βιταμίνης Ε ως κρέμα αντιγήρανσης

Βιταμίνη C: Το ελιξίριο της νιότης που κρατά τα σκήπτρα στον τομέα της αντιγήρανσης. Είναι το κλειδί για την επανόρθωση,την αναδόμηση και την διατήρηση των υγιών κυττάρων σε όλο τον οργανισμό.

Κάλλιο: Είναι το μεταλλικό στοιχείο με σημαντικούς ρόλους στον ανθρώπινο οργανισμό. Διατηρεί την ισορροπία των υγρών προσφέροντας ενυδάτωση.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μάσκα με mango:

Mάσκα προσώπου με mango

Τι θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας πολτό μάνγκο.

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη βρόμη.

1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι (προαιρετικά προσθέτουμε αποξηραμένα άνθη λεβάντας).

Διαβάστε Επίσης  Μαϊντανός για τους μαύρους πόρους της επιδερμίδας

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Σε καθαρό δέρμα εφαρμόζουμε τη μάσκα και την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. ‘Oταν στεγνώσει εντελώς, την απομακρύνουμε με μια βρεγμένη σε χλιαρό νερό πετσέτα. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και ταμπονάρουμε με μια μαλακή πετσέτα.

Εκτός από τον πρωταγωνιστή αυτής της μάσκας ομορφιάς που είναι το mango, η αλεσμένη βρώμη θα διώξει απαλά τα νεκρά κύτταρα, το γιαούρτι βοηθά στην ανανέωση και σύσφιξη της επιδερμίδας, ενώ το αιθέριο έλαιο λεβάντας στην ανάπλασή της.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *