Μοναστηριακή συνταγή: Μελιτζάνες σα…μουσακάς!

Μοναστηριακή συνταγή: Μελιτζάνες σα…μουσακάς!.fiftififti.euΜοναστηριακή συνταγή: Μελιτζάνες σα…μουσακάς!

Οι μελιτζάνες στο φούρνο με μανιτάρια και μια ιδιότυπη και συνάμα ασυναγώνιστη μπεσαμέλ, είναι μια από τις πιο απλές και συγχρόνως γευστικές συνταγές τις μοναστηριακής κουζίνας.

Οι αγιορείτες πατέρες χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η μοναστηρικές μελιτζάνες στο φούρνο με μανιτάρια.

Επιπλέον, είναι ένα από τα πιάτα που θα απολαύσετε άφοβα, αφού η «μπεσαμέλ» στη μοναστηριακή της εκδοχή είναι εντελώς …αθώα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις μελιτζάνες στο φούρνο με μανιτάρια είναι:

6 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, άγρια ή καλλιέργειας
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 ντομάτες ώριμες
½ λίτρο γάλα
4 αυγά
Τυρί
1 ματσάκι μαϊντανό
Λίγη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, λάδι

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε το πιο τέλειο και νόστιμο ψωμί με παγωτό βανίλια !

Επί το έργον:

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις πλένουμε και τις σοτάρουμε με το λάδι ελαφρώς. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τη ντομάτα. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε λίγη φρυγανιά και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τα μισά τυριά και τη σάλτσα με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Έχουμε χτυπήσει τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο γύρω στα 45 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης  Πεντανόστιμες φωλιές αυγών για παιδικά πάρτι!

πηγή

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *