Δροσερή σαλάτα κοτόπουλο για να είστε σε φόρμα

Δροσερή σαλάτα κοτόπουλο Δροσερή σαλάτα κοτόπουλο για να είστε σε φόρμα

Ελαφρύ πιάτο με λίγες θερμίδες και φανταστική γεύση για να παραμένετε σε φόρμα!

 

Υλικά:

2 γλυκοπατάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι
Φρέσκα φύλλα σπανάκι για σαλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
στραγγιστό γιαούρτι
2 στήθη κοτόπουλο
1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ

φέτα
Μισό λεμόνι
1 κολοκυθάκι
1 χούφτα μαιντανό
1 ντομάτα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

 

Δροσερή σαλάτα κοτόπουλο

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 240°C. Κόβετε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα χωρίς να τα ξεφλουδίσετε σε κομμάτια του 1 εκ., τις ντομάτες σε κομμάτια 2 εκ. και το κρεμμύδι σε φέτες του 1 εκ. Κόβετε το κολοκυθάκι σε ροδέλες και στη συνέχεια στη μέση. Βάζετε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και ψήνετε για 25-30′.

Διαβάστε Επίσης  Κάντε τις κατσαρόλες σας σαν καινούργιες

Όσο ψήνονται τα λαχανικά τρίβετε το σκόρδο και κόβετε το λεμόνι σε φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι, το γιαούρτι, λίγο χυμό λεμονιού και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε για να πάει παντού η σος και αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε τα αμύγδαλα στο τηγάνι και καβουρδίζετε μέχρι να ροδίσουν για 2-3′. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και τα φυλάτε για αργότερα.

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί βάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τηγανίζετε για 2-3′ από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε σε άλλο ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 6-10′. Αφήνετε στην άκρη για 5′.

Διαβάστε Επίσης  Άκης Πετρετζίκης: Κροκέτες μελιτζάνας

Όσο ψήνετε το κοτόπουλο φτιάχνετε το ντρέσινγκ σε ένα μπολ ανακατεύοντας το υπόλοιπο γιαούρτι, λίγο χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτετε το μαιντανό αφού τον ψιλοκόψετε. Μεταφέρετε τα ψητά λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το σπανάκι, τον μαιντανό και θριματίζετε τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη.

Κόβετε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρετε τα λαχανικά στα πιάτα και προσθέτετε από πάνω την υπόλοιπη θριμματισμένη φέτος. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σος, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, λίγο μαιντανό για γαρνίρισμα και το λεμόνι σε φέτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *