Το πιο εύκολο κέικ μπανάνας με κρέμα τυριού!

Το πιο εύκολο κέικ μπανάνας με κρέμα τυριού!

Ψάχνεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ, αλλά τίποτα δεν σε ευχαριστεί; Θέλεις κάτι το διαφορετικό, αλλά και πολύ νόστιμο; Μάλλον μόλις το βρήκες! Και η ονομασία αυτού, Κέικ μπανάνας.

Το κέικ είναι ένα γλύκισμα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, ιδανικό για πρωινό, αλλά και για να συνοδεύσει έναν απογευματινό καφέ. Ειδικά, τώρα που οι θερμοκρασίες παίρνουν την ανιούσα το κρύο κέικ μπανάνας με κρέμα τυριού είναι απλά μια μοναδική επιλογή πολύ εύκολη και στην παρασκευή της, αφού απαιτεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά από το χρόνο σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ μπανάνας είναι:

1 1/2 κούπα λιωμένη μπανάνα

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για κορμό με κουβερτούρα, σοκολάτα σε σκόνη και μπισκότα

3 κούπες αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

3/4 κούπας βούτυρο soft

2 κούπες ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

1 1/2 κούπα βουτυρωμένο γάλα

Υλικά για την κρέμα:
1 1/2 κούπα βούτυρο soft

1 πακέτο τυρί κρέμα

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

3 1/2 κούπες άχνη ζάχαρη

Επί το έργον:

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί ή φόρμα 23 εκ.

Έπειτα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την λιωμένη μπανάνα με το χυμό του λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την σόδα και προσθέτουμε και το γάλα.

Σε ένα μεγάλο μπολ τώρα, βάζουμε το βούτυρο (3/4) και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και ομοιόμορφο.

Διαβάστε Επίσης  Σπανακόπιτα του λεπτού

Χτυπάμε τα αυγά, ένα την κάθε φορά και προσθέτουμε τα 2 κουταλάκια βανίλια. Ενώνουμε και τα 3 μείγματα στο μεγάλο μπολ με τo βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να γίνει το μείγμα ενιαίο.

Επόμενο βήμα, βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και το ψήνουμε για 1 ώρα στον προθερμασμένο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη για 45 λεπτά, για να γίνει ένα υγρό κέικ.

Για την κρέμα:

Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα, έως ότου γίνει λείο. Προσθέτουμε την βανίλια και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά σε πιο υψηλή ταχύτητα.

Απλώνουμε την κρέμα στο κρύο κέικ και Έτοιμο!

Πηγή: ediva.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *