Καραντίνα σε ένα ημιυπόγειο 28 τετραγωνικών

Μια εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις ίσως και παραπάνω. Ο φωτογράφος Χάρης Παπαδημητρακόπουλος, κατάφερε με μια φωτογραφία να αφηγηθεί την ιστορία μιας οικογένειας που η καραντίνα τη βρίσκει όχι σε 200, όχι σε 100 αλλά σε 28 τετραγωνικά μέτρα.

Τι έγραψε ο φωτογράφος στο Facebook

«Δεν είναι όλες οι καραντίνες ίδιες. Οι άνθρωποι αυτοί μου επέτρεψαν να φωτογραφίσω το μοναδικό παράθυρο της ημιυπόγειας γκαρσονιέρας τους, τα είπαμε και λίγο.

Διαβάστε Επίσης  Ο Άγιος Παΐσιος στρατιώτης στο μέτωπο του ’40 – Τι αποκαλύπτει συστρατιώτης του

Το σπίτι είναι 28 τετραγωνικά, η σύζυγος δούλευε σε καφετέρια που τώρα είναι κλειστή, ο σύζυγος απολύθηκε λίγο πριν ξεκινήσει αυτή η κρίση, δούλευε σε εταιρεία security & ακόμα περιμένει την αποζημίωσή του. Έχουν 2 παιδιά 3 & 9 ετών.

Έχουν μία τηλεόραση παμπάλαια, δεν έχουν internet, έχουν όμως ένα κινητό τηλέφωνο, το δεύτερο είναι κομμένο. Ευτυχώς ο Δήμος τούς φέρνει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά. Δεν τους έχει πάρει κανείς συνέντευξη, δεν έχουν παίξει και σε σποτάκια για το “Μένουμε σπίτι”.

Διαβάστε Επίσης  33χρονη πήγε να κάψει ζωντανό έναν 68χρονο στη Β. Εύβοια

:Πριν λίγο με ενημέρωσε ο σύζυγος πως αύριο ξαναπιάνει δουλειά, κάποιος καλός φίλος από εδώ μέσα θα τον προσλάβει. Τον ενημέρωσα για τις πολύ συγκινητικές αντιδράσεις σας, σας ευχαριστεί και σας παρακαλεί να βοηθήσετε όποιον γείτονά σας έχει ανάγκη. Σας ευχαριστώ κι εγώ».

Δεν είναι όλες οι καραντίνες ίδιες.Οι άνθρωποι αυτοί μου επέτρεψαν να φωτογραφίσω το μοναδικό παράθυρο της ημιυπόγειας γκαρσονιέρας τους,τα είπαμε και λίγο.Το σπίτι είναι 28 τετραγωνικά,η σύζυγος δούλευε σε καφετέρια που τώρα είναι κλειστή,ο σύζυγος απολύθηκε λίγο πριν ξεκινήσει αυτή η κρίση,δούλευε σε εταιρεία security & ακόμα περιμένει την αποζημίωσή του.Έχουν 2 παιδιά 3 & 9 ετών.Έχουν μία τηλεόραση παμπάλαια,δεν έχουν internet,έχουν όμως ένα κινητό τηλέφωνο,το δεύτερο είναι κομμένο.Ευτυχώς ο Δήμος τούς φέρνει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά.Δεν τους έχει πάρει κανείς συνέντευξη,δεν έχουν παίξει και σε σποτάκια για το “Μένουμε σπίτι”. UPDATE:Πριν λίγο με ενημέρωσε ο σύζυγος πως αύριο ξαναπιάνει δουλειά,κάποιος καλός φίλος από εδώ μέσα θα τον προσλάβει.Τον ενημέρωσα για τις πολύ συγκινητικές αντιδράσεις σας,σας ευχαριστεί και σας παρακαλεί να βοηθήσετε όποιον γείτονά σας έχει ανάγκη.Σας ευχαριστώ κι εγώ. Photo:Haris Papadimitrakopoulos

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *