Μειώστε την υψηλή χοληστερίνη με αυτές τις έξι θεραπείες με βότανα

Μειώστε την υψηλή χοληστερίνη με αυτές τις έξι θεραπείες με βότανα.fiftififti.euΜειώστε την υψηλή χοληστερίνη με αυτές τις έξι θεραπείες με βότανα

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε βότανα καθημερινά μαζί με μια υγιεινή διατροφή, φυσική άσκηση, και διαχείριση του άγχους για να βοηθήσετε στη μείωση της υψηλής χοληστερίνης.

Εάν υποφέρετε από υψηλή χοληστερίνη, δε θα πρέπει να το πάρετε ελαφρώς και θα πρέπει να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Για να έχετε μια καλή καρδιαγγειακή υγεία, θα πρέπει να έχετε ισορροπημένα επίπεδα χοληστερίνης. Γι’ αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την υψηλή χοληστερίνη.

Στο σημερινό μας άρθρο, μπορείτε να διαβάσετε για έξι πολύ αποτελεσματικά φαρμακευτικά βότανα για τη μείωση της υψηλής χοληστερίνης. Επιπλέον, πέραν των φαρμακευτικών βοτάνων, θα πρέπει να προσπαθείτε να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή, φυσική άσκηση, καλές συνήθειες και μια καλή ποσότητα θετικών συναισθημάτων σε καθημερινή βάση.

Θεραπείες για να μειώσετε την υψηλή χοληστερίνη

Ορισμένα φαρμακευτικά βότανα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερίνης φυσικά, χωρίς να προκαλέσουν παρενέργειες στην υγεία σας. Όμως, ταυτόχρονα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τη σπουδαιότητα του ελέγχου κατανάλωσης τροφών ζωικής προέλευσης και την αύξηση της πρόσληψης λαχανικών.

Είναι επίσης σημαντικό να μειώσετε την κατανάλωση τρανς λιπαρών. Συναντώνται συχνά σε όλων των ειδών τα επεξεργασμένα προϊόντα όπως είναι η μαργαρίνη, οι σάλτσες, οι κρέμες, το παγωτό, τα πατατάκια, κ.λπ.

Ομοίως, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας την επιρροή που έχουν στο νευρικό σύστημα. Υπό αυτό το πρίσμα, το άγχος είναι ένας παράγοντας καθώς έχει μια πολύ αρνητική επίδραση στην ηπατική λειτουργία επειδή μπορεί ν’ αυξήσει τα επίπεδα χοληστερίνης.

1. Πράσινο τσάι

bigstock-Green-Tea gia thn xolisterini_.fiftififti.eu
Το πράσινο τσάι είναι ένα αρχαίο ρόφημα το οποίο καταναλώνεται σε διάφορες κουλτούρες εξαιτίας των υπέροχων φαρμακευτικών ωφελειών του. Η μεγάλη αντιοξειδωτική του δράση το καθιστά ένα εξαίσιο ρόφημα για την αποτροπή της γήρανσης. Επιπλέον, η περιεκτικότητά του σε κατεχίνες σας βοηθά να μειώσετε την υψηλή χοληστερίνη (LDL).

Διαβάστε Επίσης  Νερό ρυζιού κατά της κολίτιδας

Συνιστάται η κατανάλωση ενός ή δύο φλιτζανιών πράσινου τσαγιού καθημερινά.

Όμως, το καλύτερο θα είναι να το πίνετε εκτός των γευμάτων σας επειδή μπορεί να αποτρέψει το σώμα να απορροφήσει το σίδηρο του φαγητού. Επίσης, το τσάι περιέχει καφεΐνη, αν και σε μικρότερη ποσότητα από το μαύρο τσάι.

2. Φύλλα αγκινάρας για την υψηλή χοληστερίνη

agkinara gia thn xolisterini.fiftififti.euΗ αγκινάρα είναι ένα λαχανικό πολύ υγιεινό και ωφέλιμο για το συκώτι. Ταυτόχρονα, το έγχυμα από τα φύλλα της αποτελεί μια θεραπεία με δυνατό άρωμα το οποίο είναι λίγο πικρό. Ωστόσο, είναι πολύ αποτελεσματικό για τη ρύθμιση της χοληστερίνης.

Παρομοίως, αυτό το έγχυμα αποτελεί καλή θεραπεία για τη βελτίωση ολόκληρης της γαστρεντερικής λειτουργίας και της εκκαθάρισης του σώματος από τις τοξίνες. Χρησιμοποιώντας το μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας και ν’ αποτρέψετε χρόνιες παθήσεις.

3. Τζίντζερ

tzintzer gia thn xolisterini.fiftififti.eu
Το τζίντζερ δε μπορεί να λείπει από μια υγιεινή διατροφή καθώς η υγεία σας επωφελείται πάρα πολύ από αυτό. Πέραν της μείωσης της χοληστερίνης, διευκολύνει την πέψη, αποτρέπει την κατακράτηση υγρών, και σας βοηθά να χάσετε βάρος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ή ξερό τζίντζερ για να φτιάξετε ένα έγχυμα ή να το προσθέσετε σε οποιαδήποτε γλυκιά ή αλμυρή συνταγή. Θα κάνει τα πιάτα σας πιο δυνατά σε γεύση και πιο ζουμερά.
Μπορείτε να πάρετε αποξηραμένο τζίντζερ ή τζίντζερ σε ζαχαρωτό. Έτσι, θα το έχετε πρόχειρο όποτε το χρειαστείτε.

4. Πικραλίδα για την υψηλή χοληστερίνη

pikralida gia thn xolisterini.fiftififti.eu
Η πικραλίδα είναι ένα φαρμακευτικό φυτό με μεγάλη αποτοξινωτική δύναμη η οποία κάνει καλό στο συκώτι και τα νεφρά σας. Γι’ αυτό, είναι μια ιδανική επιλογή για την εκκαθάριση του σώματός σας και την αποτροπή οποιασδήποτε πάθησης.

Διαβάστε Επίσης  Κράνα: μία υπερτροφή ιδανική για ουρολοιμώξεις

Αυτό το φυτό περιέχει ινοσιτόλη, ένα συστατικό που όχι μόνο μειώνει τη χοληστερίνη αλλά αποτρέπει και τις αρνητικές της επιπτώσεις στις αρτηρίες. Μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε πίνοντας ένα έγχυμα ή καταναλώνοντάς το ως έλαιο – στις σαλάτες για παράδειγμα.

 

5. Σαφράνι ή κρόκος

safrani h krokos gia thn xolisterini.fiftififti.eu

Ο κρόκος αποτελεί μια σχετικά άγνωστη θεραπεία η οποία όμως είναι πολύ αποτελεσματική. Αυτό το φυτό είναι πολύ δημοφιλές ως βαφή τροφίμων η οποία προμηθεύει ένα κιτρινωπό χρώμα. Όμως, ένα έγχυμα από αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την υψηλή χοληστερίνη.

Το στοιχείο που είναι υπεύθυνο γι’ αυτές τις θεραπευτικές του ιδιότητες και για το χρώμα του ονομάζεται κροκετίνη. Όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να θρέψει τα τριχοειδή αγγεία και να αποτρέψει την αθηροσκλήρωση.

Έτσι, καταναλώνοντας αυτό το βότανο θα μπορέσετε να φροντίσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία.

6. Γαϊδουράγκαθο για την υψηλή χοληστερίνη

gaidoragkatho gia thn xolisterini  .fiftififti.eu
Το τελευταίο βότανο με το οποίο μπορείτε να μειώσετε την υψηλή χοληστερίνη είναι το γαϊδουράγκαθο. Αυτό το φαρμακευτικό βότανο αποτελεί μια από τις καλύτερες θεραπείες για το συκώτι επειδή, πέραν του ό,τι διευκολύνει τη λειτουργία του, βοηθά και την αναγέννησή του σε περιπτώσεις κίρρωσης, ηπατίτιδας, λιπώδους ήπατος, κ.λπ.

Με την κατανάλωση γαϊδουράγκαθου σε μορφή εγχύματος ή ως συμπλήρωμα ρυθμίζετε επίσης τα τριγλυκερίδια στο αίμα και μειώνετε τη φλεγμονή. Είναι πολύ ωφέλιμο να το παίρνετε μια ή δύο φορές τον χρόνο για τρεις μήνες ώστε να καθαρίσετε το αίμα σας και να προλάβετε όλων των ειδών τις ασθένειες.

πηγή

ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *