Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε την αγαπημένη μας μακαρονάδα

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε την αγαπημένη μας μακαρονάδαΤα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε την αγαπημένη μας μακαρονάδα

Ένα μυστικό που μάθαμε από τις μαμάδες μας για τέλεια μακαρονάδα είναι να βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στο νερό που βράζει… για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Σύμφωνα με μεγάλους σεφ, όμως, αυτό είναι λάθος όπως και άλλα «μυστικά» που πιστεύαμε ότι μας χάριζαν το καλύτερο αποτέλεσμα.

1.Μικρή κατσαρόλα: Ακόμα κι όταν φτιάχνεις μικρή ποσότητα, προτίμησε μεγάλη κατσαρόλα για να βράσουν τα μακαρόνια ομοιόμορφα.

Διαβάστε Επίσης  Λεχματζούν με γιαούρτι

2.Δεν ρίχνεις αλάτι: Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν σε αλατισμένο νερό… σαν τη θάλασσα!

3.Βάζεις βραστό νερό στην κατσαρόλα. Βαριέσαι να βράσεις το νερό στην κατσαρολα για αυτό προσθέτεις βραστό νερό από το βραστήρα! Όχι, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο αφού όσο το νερό βράζει απομακρύνει και τυχόν βακτήρια από την κατσαρόλα!

4.Προσθέτεις ελαιόλαδο: Μην το ξοδέψεις! Αν βράσεις τα μακαρόνια σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο δεν θα κάνει καμιά διαφορά.

Διαβάστε Επίσης  Καλοκαιρινό γλυκό Nutella στο πυρέξ

5.Ακολουθείς τις οδηγίες: Οι οδηγίες είναι σωστές αλλά καλύτερα να δοκιμάσεις τα μακαρόνια σου πριν τα σερβίρεις!

6.Τα σουρώνεις και τα ξεπλένεις: Απλά σούρωσέ τα, αν ρίξεις νερό δεν θα στρώσει καλά… η σάλτσα!

7.Προσθέτεις πολύ τυρί: Τα νόστιμα μακαρόνια τρώγονται και σκέτα, γιατί να προσθέσεις τόσες θερμίδες επιπλέον; Μια κουταλιά είναι αρκετή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *