Το τρόφιμο που μπορεί να προστατεύει τον οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες του αλατιού

Το τρόφιμο που μπορεί να προστατεύει τον οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες του αλατιού

Είναι μια γενική αλήθεια, πως ό,τι έχει ωραία γεύση είναι πιθανότατα κακό για τον οργανισμό μας.

Κι όμως, υπάρχει εδώ μια χαραμάδα ελπίδας: το τυρί! Το τυρί μπορεί να μας προστατεύει από τους κινδύνους που συνδέονται με την αυξημένη κατανάλωση αλατιού, όπως υποδεικνύει μια νέα μελέτη.

Ξέρουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πίεση, καρδιαγγειακά προβλήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, ακόμα και κάποιες μορφές άνοιας.

Διαβάστε Επίσης  Η απλή άσκηση που δείχνει αν υπάρχει πιθανότητα να πεθάνει κανείς τα επόμενα έξι χρόνια

«Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν την προτεινόμενη ποσότητα γαλακτοκομικών κάθε μέρα έχουν συνήθως χαμηλότερη πίεση και καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία γενικώς», λέει η καθηγήτρια του Penn State University, Lacy Alexander, στη μελέτη που συνυπογράφει στο «Journal of Nutrition».

Στο πείραμα που έκαναν οι ερευνητές βρήκαν πως όσοι κατανάλωναν 170 γραμμάρια τυριού τη μέρα, τυρί διαφόρων τύπων, είχαν καλύτερη λειτουργία στα αιμοφόρα αγγεία τους. Ακόμα και τυριά που περιείχαν και τα ίδια υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού.

Δεν είναι σαφές για την ώρα, μας λένε, τι ακριβώς επιφέρει τις προστατευτικές αυτές ιδιότητες του τυριού, υποπτεύονται πάντως πως πρέπει να έχει σχέση με τα γνωστά αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά του τυριού.

Διαβάστε Επίσης  Η άγνωστη ασθένεια που μοιάζει με το Αλτσχάιμερ και «θερίζει» τους ηλικιωμένους

Αυτό δεν σημαίνει όμως, όπως τονίζουν με νόημα, πως πρέπει να τρώμε τόνους αλάτι καθημερινά και να νομίζουμε ότι αντισταθμίζουμε τις βλαβερές του ιδιότητες με λίγο τυρί. Όπως και η Αμερικανική Εταιρία Καρδιάς, έτσι και οι ερευνητές συνιστούν πως η ημερήσια πρόσληψη αλατιού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.500mg.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu