Τι είναι το μετάξι καλαμποκιού και ποια τα οφέλη του;

Τι είναι το μετάξι καλαμποκιού και ποια τα οφέλη του;

Το μετάξι καλαμποκιού είναι οι μακριές κλωστικές φυτικές ίνες που αναπτύσσονται κάτω από το φλοιό ενός νέου καλαμποκιού.

Αυτές οι λαμπερές, λεπτές ίνες βοηθούν στην επικονίαση και την ανάπτυξη του καλαμποκιού, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης στις παραδοσιακές πρακτικές βοτανοθεραπείας. Περιέχουν μια ποικιλία φυτικών ενώσεων που μπορεί να είναι υπεύθυνες για διάφορες θετικές επιπτώσεις στην υγεία.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων του προστάτη, της ελονοσίας, των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI) και των καρδιακών παθήσεων. Πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης, του σακχάρου στο αίμα και της φλεγμονής.

Οι ίνες του καλαμποκιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποξηραμένες ως τσάι ή εκχύλισμα.

Ποια τα οφέλη:

Παρέχει αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα του σώματός από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες είναι μία από τις κύριες αιτίες πολλών χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και της φλεγμονής. Το μετάξι καλαμποκιού είναι μια φυσικά πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών. Τα φλαβονοειδή, μειώνουν την οξειδωτική καταπόνηση και προστατεύουν από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

Διαβάστε Επίσης  Xρησιμοποιείσται ριγανέλαιο για την στοματική σας υγιεινή

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η φλεγμονή είναι μέρος της φυσικής ανοσολογικής αντίδρασης του σώματός. Ωστόσο, η υπερβολική φλεγμονή συνδέεται με μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη. Το εκχύλισμα από μετάξι καλαμποκιού μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή καταστέλλοντας τη δραστικότητα δύο κύριων φλεγμονωδών ενώσεων.
Μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρο: Μερικές έρευνες δείχνουν ότι το μετάξι καλαμποκιού μπορεί να μειώσει το σάκχαρο του αίματος και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του διαβήτη. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά σε αυτό το προϊόν καλαμποκιού μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της διαβητικής νεφρικής νόσου.

Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Πρώτον, ενθαρρύνει την εξάλειψη της περίσσειας υγρών από το σώμα. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να είναι μια φυσική εναλλακτική λύση έναντι των προδιαγεγραμμένων διουρητικών, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε ότι το εκχύλισμα από μετάξι καλαμποκιού μείωσε σημαντικά την αρτηριακή πίεση αναστέλλοντας τη δραστηριότητα του ενζύμου μετατροπής της αγγειοτενσίνης (ACE).
Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη. Μια μελέτη σε ζώα, διαπίστωσε ότι ποντίκια που έλαβαν εκχύλισμα από μετάξι καλαμποκιού παρουσίασαν σημαντική μείωση της ολικής και LDL (κακής) χοληστερόλης παράλληλα με τις αυξήσεις της χοληστερόλης της HDL (καλής). Ωστόσο, σε αυτό απαιτείται ανθρώπινη έρευνα.
Δοσολογία:

Διαβάστε Επίσης  Μαϊντανός : Το θαύμα της φύσης!!!

Μια ποικιλία παραγόντων θα μπορούσε να επηρεάσει την αντίδραση του οργανισμού σας σε αυτό το συμπλήρωμα. Συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, της κατάστασης υγείας και του ιατρικού ιστορικού.

Οι περισσότερες διαθέσιμες έρευνες δείχνουν, ότι το μετάξι καλαμποκιού είναι μη τοξικό. Οι ημερήσιες δόσεις που φθάνουν μέχρι 4,5 γραμμάρια ανά λίβρα σωματικού βάρους (10 γραμμάρια ανά κιλό) είναι ασφαλείς για τους περισσότερους ανθρώπους.

Συνιστάται να ξεκινάτε με χαμηλή δόση για να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας ανταποκρίνεται ευνοϊκά. Στη συνέχεια, αυξήστε το σταδιακά εάν είναι απαραίτητο.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την κατάλληλη δοσολογία, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *