Ο Κυριάκος, η Γιάννα και ο… έξαλλος Σαμαράς

Ο Κυριάκος, η Γιάννα και ο… έξαλλος Σαμαράς

Δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα ο Σαμαράς από τα “χαστούκια” του Κυριάκου. Μετά την εν ριπή οφθαλμού “αποστρατεία” που τού επεφύλαξε μετεκλογικά, ήρθε και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Διαβάστε το άρθρο από το tvxs:

Kατά ορισμένους, όχι απαραιτήτως ευρισκόμενους εντός του δεξιού και κεντροδεξιού χώρου, η επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου ως επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» ήταν μια «σωστή», επικοινωνιακά και τακτικά, κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είτε έχουν δίκιο, είτε άδικο, πρόκειται για μια απόφαση που έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο και αντιδράσεις, και που κάθε άλλο παρά συμμερίζεται ο δεξιότερος ίσως των δεξιών της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην πραγματικότητα, οι πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι από σφόδρα ενοχλημένος «έως και έξαλλος» με την επιλογή Αγγελοπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – μια επιλογή που, όπως μεταφέρουν συνομιλητές του, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πως σηματοδοτεί την επιβράβευση εκείνων που «συμμάχησαν με τον Τσίπρα» για να «ρίξουν» την δική του κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές λένε πως η ενόχληση Σαμαρά ξεκίνησε από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά κατά την ομιλία του στο 2004 μιλώντας για «την καλύτερη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004». Αυτή η «καλύτερη στιγμή» ήταν που πυροδότησε την δυσφορία του πρώην πρωθυπουργού καθώς, πλην των άλλων, ερμηνεύθηκε και ως απονομή ειδικών ευσήμων στην περίοδο Καραμανλή με τον οποίο είναι γνωστό πως ο Αντώνης Σαμαράς κάθε άλλο παρά καλή σχέση διατηρεί.

Διαβάστε Επίσης  Τα μανταρίνια βοηθούν στην καταπολέμηση των προβλημάτων με τη χοληστερίνη

Η δε δυσφορία εξελίχθηκε σε οργή όταν ο Αντώνης Σαμαράς – αποκλεισμένος πλέον από την θέση του Επιτρόπου αλλά από κάθε συζήτηση για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας – πληροφορήθηκε πως η «κυρία 2004» αναλαμβάνει τον ηγετικό ρόλο και στο νέο ορόσημο για την χώρα που επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Ενδεικτικό ίσως αυτής της οργής είναι και σημερινό άρθρο στο antinews, την ιστοσελίδα που απηχεί παγίως τις απόψεις Σαμαρά, υπό τον τίτλο «Ελεος κύριε Μητσοτάκη!». «Δεν ξέρουμε αν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του σφάλματος ο πρωθυπουργός», αναφέρεται στο άρθρο και μεταξύ άλλων προστίθεται: «Είναι δυνατόν να θέλει ο κύριος Μητσοτάκης να τονώσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση με την Αγγελοπούλου;… Πραγματικά μένουμε άναυδοι. Είναι δεδομένο ότι ήδη θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη και των άλλων ηρώων που θυσιαστήκαν για την πατρίδα.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Ερντογάν είναι έτοιμος να κάνει γιουρούσι στην Κύπρο και το Αιγαίο. Άραγε πως θα εκλάβει το μήνυμα που του στέλνει η Ελλάδα με τη Γιάννα; Τη Γιάννα που μας φέσωσε στους Ολυμπιακούς. Τη Γιάννα που έκαψε το Ψυχικό με τα βεγγαλικά που έριξε σε ένα χλιδάτο πάρτυ για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της. Τη Γιάννα που έβαλε πλάτη για να έρθει ο εθνομηδενιστής Τσίπρας στην εξουσία. Τη Γιάννα που μόνο πατριώτισσα δεν τη λες… Δυστυχώς ο μήνας του μέλιτος της κυβέρνησης τελειώνει άδοξα. Κι όπως είπαμε οι όποιες καλές εντυπώσεις και προσδοκίες δημιουργήθηκαν, έσβησαν με τη Γιάννα…».

Διαβάστε Επίσης  "Αντικαταθλιπτικό" από τη φύση: Το ρόφημα με κρόκο Κοζάνης για καλή διάθεση

Αρκούντως οργισμένες ήταν και οι αντιδράσεις μελών της ΝΔ στα social media, τις οποίες πάντως ανέλαβε να κατευνάσει ο – «σαμαρικών» καταβολών και πολιτικό τέκνο του Αδωνι Γεωργιάδη – βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος με το εξής… ακλόνητο επιχείρημα: «Κάθε φορά», έγραψε, «που επιλογές από μη παραδοσιακούς χώρους υποστηρικτών της ΝΔ ξενίζουν, ας θυμόμαστε αυτό: Η στρατηγική του πρωθυπουργού πριονίζει το κλαδί του απατεώνα προκατόχου του, μέχρι την εξαφάνιση της ριζοσπαστικής αριστεράς από το προσκήνιο της εξουσίας… Στόχος στις επόμενες κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει αφήγημα, πατήματα, άκρες, άνωθεν στήριξη. Κι όταν μιλάμε για στρατηγική συμμαχία κέντρου-δεξιάς, εννοείται κάτι κερδίζεις-κάτι χάνεις. Οι ζαίοι έμειναν 5 χρόνια διότι ήταν μπετό. Για να μην επαναλάβουν τα εγκλήματά τους, πειθαρχία».

Ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης πάντως παραμένει επί του παρόντος εκκωφαντικά σιωπηλός. Κι ας ήταν εκείνος που μόλις πριν μερικά χρόνια κατήγγειλε τη Γιάννα Αγγελοπούλου για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέθετε ερωτήσεις στην Βουλή για την οικονομική διαχείριση από την Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα 2004.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *