Φυσικές θεραπείες για τη χαλάρωση του δέρματος

Φυσικές θεραπείες για τη χαλάρωση του δέρματος

Για να απαλλαγείτε από το χαλαρωμένο δέρμα και να διεγείρετε τους μυς σας, μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο με θαλασσινό αλάτι. Πέρα από το ότι αναζωογονεί το δέρμα, αυξάνει επίσης τη σφριγηλότητά του.

Η χαλάρωση του δέρματος είναι μια φυσική διαδικασία καθώς μεγαλώνουμε, όπως ακριβώς παίρνουμε ή χάνουμε βάρος πιο γρήγορα. Είναι περισσότερο ορατή σε ορισμένα μέρη του σώματος, για παράδειγμα κάτω από το πηγούνι και στους βραχίονες.

Αν και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε εντελώς από τη χαλάρωση του δέρματος, μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνισή της. Πώς; Με φυσικές συνταγές οι οποίες συσφίγγουν το χαλαρωμένο δέρμα και αποτρέπουν την απώλεια ελαστίνης και κολλαγόνου.

Σπιτικές θεραπείες για τη χαλάρωση του δέρματος

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι για την αποκατάσταση της φυσικής υφής του δέρματός σας. Είναι αρκετά απλό να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του δέρματος και να αποκτήσετε πιο νεανική όψη με τις παρακάτω θεραπείες.

Μάσκα με ασπράδι αβγού

Ανακατέψτε το ασπράδι ενός αβγού με μία κουταλιά έλαιο θυμαριού και απλώστε το μείγμα σαν μάσκα στο πρόσωπό σας. Πρόκειται για μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τη χαλάρωση του δέρματος και τις ρυτίδες.

Το αβγό διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και το έλαιο θυμαριού συμβάλλει στην ενυδάτωση του δέρματος. Ο συνδυασμός αυτός συνεισφέρει στη σύσφιξη του δέρματος και στην πρόληψη της χαλάρωσης.

 

Μάσκα μπανάνας

Μια μάσκα φτιαγμένη από λιωμένες ώριμες μπανάνες, μία κουταλιά της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του τσαγιού ελαιόλαδο συμβάλλει στη σύσφιξη του δέρματος και του εξασφαλίζει άμεση λάμψη. Επίσης κρατάει μακριά την εξωτερική υγρασία, γεγονός που με τη σειρά του ανορθώνει το χαλαρωμένο δέρμα και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος (μια φυσική λιπαρή ουσία που εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες για τη λίπανση και την αδιαβροχοποίηση του δέρματος).

 

Πολτός από κουρκουμά και νερό

Φτιάξτε έναν πολτό από κουρκουμά και νερό και απλώστε τον ομοιόμορφα στο πρόσωπο. Αφήστε τον να στεγνώσει για δεκαπέντε λεπτά και έπειτα ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Η θεραπεία αυτή είναι αποτελεσματικότερη όταν επαναλαμβάνεται αρκετές φορές την εβδομάδα, για να εξασφαλιστεί ότι το δέρμα ανακτά την ελαστικότητά του.

Μάσκα με φράουλα και γιαούρτι

Λιώστε μερικές φράουλες, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας γιαούρτι και αναμείξτε μέχρι να σχηματιστεί ένας πολτός που μπορείτε να απλώσετε στο πρόσωπο. Αφήστε τον να δράσει για μερικά λεπτά και μετά ξεπλυθείτε. Ο συνδυασμός αυτός λειτουργεί ως θαυμάσιο τονωτικό και συμβάλλει στη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος. Επίσης βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και δίνει όψη φρεσκάδας στο πρόσωπο.

Διαβάστε Επίσης  Ροφήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Χυμός τομάτας

Πάρτε το φρέσκο χυμό από μια τομάτα και απλώστε τον πάνω στην επιφάνεια του δέρματος με απαλές κυκλικές κινήσεις. Κάντε μασάζ για πέντε λεπτά περίπου και έπειτα ξεπλύντε με κρύο νερό. Η συνεπής χρήση χυμού τομάτας συμβάλλει στη μείωση της χαλάρωσης του δέρματος και ταυτόχρονα εξασφαλίζει το κλείσιμο των πόρων αφήνοντας το δέρμα λαμπερό.

Μάσκα με σανδαλόξυλο

Φτιάξτε ένα πολτό από καθαρό σανδαλόξυλο και νερό και χρησιμοποιήστε τον για να κάνετε απολέπιση στο δέρμα, ασκώντας μικρή πίεση. Αυτό συμβάλλει στην αποκατάσταση της φυσικής λαμπερής εμφάνισης του δέρματος. Το σανδαλόξυλο είναι ένα από τα πιο απίστευτα φυσικά συστατικά, επειδή βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής, των ξηρών περιοχών του δέρματος, της λιπαρότητας και του ιδρώτα.

Αντί να αγοράσετε σανδαλόξυλο σε σκόνη, είναι καλύτερα να τρίψετε το ξυλάκι απευθείας σε ένα γουδί ή σε μια τραχιά επιφάνεια με το νερό για να φτιάξετε τον πολτό.

Κανονική απολέπιση του δέρματος

Χαλαρώστε κάνοντας ένα μπάνιο με θαλασσινό αλάτι. Αυτό βοηθάει στη σύσφιξη του δέρματος και του εξασφαλίζει λεία όψη. Κάντε το για μία εβδομάδα για να συσφίξετε το χαλαρωμένο δέρμα, να διεγείρετε τους μυς και να αποκαταστήσετε τη νεανική όψη που είχατε παλιά.

Όπως αναφέρει και ο Δρ. Proksch E στη μελέτη του, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, το θαλασσινό αλάτι ενισχύει και την ενυδάτωση του δέρματος.

Αιθέριο έλαιο γερανιού

Αυτό το αιθέριο έλαιο διαθέτει μερικές θαυμάσιες ιδιότητες όταν πρόκειται για τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. Μερικές γυναίκες έχουν λιπαρό δέρμα, με τάση για ακμή ή για μαύρα στίγματα ακόμα και κατά την ενήλικη ζωή. Όταν αυτό συνδυάζεται με τη γήρανση του δέρματος, η επιδερμίδα αρχίζει να δείχνει θαμπή, χαλαρή πλαδαρή.

Αν πρόκειται για την περίπτωσή σας, το αιθέριο έλαιο γερανιού θα σας βοηθήσει. Αυτό το θαυμάσιο προϊόν έχει πολλά πλεονεκτήματα (τονώνει το δέρμα, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, μειώνει τα ξεσπάσματα ακμής και λειαίνει τις ρυτίδες). Απλώστε μερικές σταγόνες στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι ή ανακατέψτε το με την κρέμα που χρησιμοποιείτε συνήθως.

Διαβάστε Επίσης  Έγχυμα τσουκνίδας για τη μείωση του ουρικού οξέος

Αιθέριο έλαιο λεμονιού

Το άρωμα των λεμονιών συνήθως συνδέεται με τη φρεσκάδα και την ενέργεια. Και ακριβώς αυτό χαρίζει στο δέρμα σας το έλαιό τους. Το λεμόνι είναι ένα υπέροχο εσπεριδοειδές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές χάρη στις αβλαβείς αλλά ισχυρές αντισηπτικές του ιδιότητες. Αν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει αντιβακτηριακά σαπούνια, τότε πιθανώς γνωρίζετε ότι το δέρμα γίνεται ξηρό και αποκτά σκασίματα.

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού, αντιθέτως, μειώνει την παραγωγή σμήγματος χωρίς να βλάπτει το δέρμα, κλείνει τους πόρους, λειαίνει τις ρυτίδες και τονώνει την επιδερμίδα. Απλώστε το με ένα κομμάτι βαμβάκι ή αναμείξτε το με νερό και ψεκάστε την πάσχουσα περιοχή.

 

Φυσικά έλαια

Χαλάρωση του δέρματος – Αιθέρια έλαια σε δοχείαΥπάρχουν μερικά φυσικά έλαια που μπορούν να κάνουν θαύματα για το δέρμα σας (πέρα από το λεμόνι). Κάθε ένα από αυτά έχει τη δύναμη να αφήνει το δέρμα σας απαλό και σφιχτό και να του εξασφαλίζει μια θαυμάσια, νεανική λάμψη. Μερικά από τα πιο δημοφιλή έλαια για το χαλαρωμένο δέρμα είναι τα εξής: έλαιο κουκουτσιών σταφυλιού, αμυγδαλέλαιο, έλαιο καρύδας και έλαιο αβοκάντο.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους. Ο πιο απλός είναι να απλώσετε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο και να του κάνετε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με βούτυρο καριτέ και βιταμίνη Ε ή να τα αναμείξετε με τις αγαπημένες σας ενυδατικές κρέμες.

Απολέπιση με μαγειρική σόδα

Αναμείξτε τη μαγειρική σόδα με ζεστό νερό μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή πολτό και απλώστε τον με κυκλικές κινήσεις παντού στο δέρμα σας. Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα εξαιρετικό απολεπιστικό που βοηθάει στη μείωση των προβλημάτων λιπαρότητας και ακμής, κάνει το δέρμα να δείχνει πολύ απαλό, κλείνει τους πόρους και λειαίνει τις ρυτίδες. Αν η επιδερμίδα σας μοιάζει κουρασμένη και άτονη, χρησιμοποιήστε πολτό μαγειρικής σόδας για να την αναζωογονήσετε στη στιγμή.

Χρησιμοποιώντας τους παραπάνω τρόπους με συνέπεια θα μπορέσετε να δείτε βελτίωση στη χαλάρωση του δέρματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *