Ρυτίδες: Με ποιο ρόφημα θα τις λειάνετε

Ρυτίδες: Με ποιο ρόφημα θα τις λειάνετε

Ξεκινήστε την ημέρα σας πίνοντας ένα ρόφημα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το άγχος, η κακή διατροφή και η μη επαρκής πρόσληψη νερού, αφυδατώνουν την επιδερμίδα και ευνοούν την εμφάνιση ρυτίδων.

Ο συνδυασμός ανανά, καρύδας, σπόρων Chia, μπανάνας και κουρκουμά ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνει την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος.

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, με αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες, το οποίο καταπολεμά την ακμή και μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής.

Διαβάστε Επίσης  Το γιαούρτι είναι...σύμμαχος στην ομορφιά!(Μάσκα με γιαούρτι και ασπιρίνη)

Οι σπόροι Chia ενισχύουν την υγεία του δέρματος, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα-3 λιπαρά, πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, έχει ισχυρή αντιμυκητιακή, αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση.

Ο ανανάς, περιέχει βιταμίνη Α, C, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και το ένζυμο βρωμελαΐνη, που βοηθά στην πέψη αλλά και στην ίαση της επιδερμίδας από φλεγμονές, ακμή, τραυματισμούς και εγκαύματα.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να διαλέξουμε τη σωστή ενυδατική για το πρόσωπό μας

Η μπανάνα είναι πηγή βιταμινών Α, C, B12, D, B6, περιέχει κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μειώνει τις καφέ κηλίδες, τα επίπεδα φλεγμονής, εξαλείφει τις κοκκινίλες και τα μαύρα στίγματα της επιδερμίδας.

Yλικά

-1 φλυτζάνι γάλα καρύδας

-1/2 φλυτζάνι ανανά

-1 μπανάνα κατεψυγμένη

-1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

-2 κουταλιές της σούπας σπόροι chia

-1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή.

Πηγή: foodmatters.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *