Να λέτε στα παιδιά πως τα αγαπάτε πολύ και πάντα!

Να λέτε στα παιδιά πως τα αγαπάτε πολύ και πάντα!

Δεν υπάρχει κάτι με το οποίο συγκρίνεται η μητρική αγάπη. Ίσως εκεί να οφείλεται και η μεγάλη της δύναμη: είναι μοναδική και ασύγκριτη! Είναι η κινητήριος δύναμη που κάνεις τις γυναίκες να είναι υπεύθυνες, να τα προλαβαίνουν όλα, να είναι τρυφερές κι ευαίσθητες αλλά και σκληρές όταν χρειάζεται. Και είμαι σίγουρη πως αν ρωτήσω την κάθε μία ξεχωριστά γιατί αγαπάει το παιδί της, όλες θα μου πείτε χίλια πράγματα που λατρεύετε στο αγγελούδι σας!

Αυτά τα χίλια πράγματα, λοιπόν, να μην ξεχνάτε να τα λέτε στο παιδί σας. Μερικές φορές ξεχνάμε να πούμε στα παιδιά πόσο τα αγαπάμε ή γιατί τα αγαπάμε. Ίσως το θεωρούμε δεδομένο και δεν το εκφράζουμε. Ίσως ανησυχούμε μην τα κακομάθουμε ή μήπως γίνουν υπερόπτες. Ίσως ντρεπόμαστε να λέμε σε κάποιον πόσο τον αγαπάμε ή φοβόμαστε μην τα κουράσουμε.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από την έκφραση της αγάπης μας. Χρειάζονται να ακούνε όχι μόνο τα συναισθήματά μας αλλά και τους λόγους που τα προκαλούν. Την περηφάνια μας και την χαρά μας που είμαστε δίπλα τους. Καλύτερα από μένα, όμως, τα λέει η μαμά που ακολουθεί.

Διαβάστε Επίσης  Πόσο αλλάζουν οι κόρες τους μπαμπάδες;

«Πες στα παιδιά σου πόσο πολύ τα αγαπάς, τους λόγους που τα αγαπάς, και ότι δεν θα σταματήσεις ποτέ να τα αγαπάς.

Πες στα παιδιά σου όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν μοναδικά στα μάτια σου και πως όταν λένε αυτά που σκέφτονται και νιώθουν είναι αληθινά.

Πες στα παιδιά σου ότι ξέρεις πόσο πολύ προσπαθούν, πόσο προσαρμοστικά είναι και πόσο περήφανη είσαι για τα επιτεύγματά τους.

Πες στα παιδιά σου ότι θα είσαι δίπλα τους να τα στηρίζεις ό,τι και αν συμβεί και πως η αγάπη σου δεν έχει όρια και φραγμούς.

Πες στα παιδιά σου πως ούτε τα πτυχία, ούτε οι βαθμοί καθορίζουν την αξία τους ή το ποιοι θα αποφασίσουν να είναι στο μέλλον.

Πες στα παιδιά σου πως κανενός η γνώμη ή η σύγκριση δεν θα μειώσει την αγάπη ή την πίστη σου σε αυτά.

Διαβάστε Επίσης  Επτά σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας έχει προβλήματα ψυχικής υγείας

Όλοι οι γονείς πρέπει να λέτε στα παιδιά τα προτερήματά τους, μέχρι να τα δουν και τα ίδια. Τότε, ακόμα κι αν κάποιος προσπαθήσει να τους πείσει πως δεν αξίζουν, θα ξέρουν καλά μέσα τους ότι διαθέτουν:

Καλοσύνη, δημιουργικότητα και ειλικρίνειας.

Σεβασμό, ανδρεία και γενναιοδωρία.

Αριστεία, ταπεινότητα και πίστη.

Ακεραιότητα, επιμονή και χάρη.

Μην ξεχνάτε να τα επισημαίνετε όλα αυτά. Η φωνή σας θα αντηχεί μέσα τους για πάντα και δεν θα πάψουν ποτέ να έχουν αυτοπεποίθηση και δύναμη. Εάν δεν το κάνετε, τότε οι φωνές των άλλων θα μπορεί να τα επηρεάσει και να τα παρασύρει σε λάθος δρόμους.

Κάθε μέρα έχετε την επιλογή να ψιθυρίζετε στα παιδιά σας την αγάπη και την εμπιστοσύνη που τους έχετε. Μπορείτε να την αρπάξετε πριν να είναι αργά. Αξίζουν να ακούν πόσο υπέροχα είναι, και πρέπει να το ακούν από εσάς…».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *