Πώς θα καταλάβετε αν δίνετε στο κατοικίδιό σας παραπάνω φαγητό από όσο πρέπει

  • Post category:PET

Πώς θα καταλάβετε αν δίνετε στο κατοικίδιό σας παραπάνω φαγητό από όσο πρέπει

 

Το να δώσεις παραπάνω φαγητό στον κατοικίδιό σου είναι πάρα πολύ εύκολο. Είτε υπεργεμίζοντας άθελά σου το πιάτο του είτε δίνοντας του παραπάνω λιχουδιές από το κανονικό επειδή απλά είναι αξιαγάπητο. Ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να σταματήσεις αν κάνεις ώστε να φροντίσεις να παραμείνει υγιές.

Αλλά πόσο ακριβώς είναι το υπερβολικό όταν πρόκειται για την τροφή του κατοικίδιου σου;

Ευτυχώς, αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις στο σπίτι.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα προλάβετε μία επίθεση από γάτα

Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις αν τρώει παραπάνω από όσο χρειάζεται είναι να κοιτάξεις τη μέση του. Ο σκύλος ή η γάτα σου θα πρέπει να έχει λίγη μέση. Αυτό, σύμφωνα με την κτηνιατρική, ονομάζεται δείκτης θρεπτικής κατάστασης. Ένα πέντε στα εννιά είναι μια καλή θρεπτική κατάσταση. Όταν δηλαδή ο σκύλος ή ο γάτος έχει ένα σώμα που μοιάζει με κλεψύδρα και κάποια από τα πλευρά του είναι διακριτά.

Πώς θα υπολογίσεις την σωστή ποσότητα τροφής για το κατοικίδιό σου

«Συνήθως οι τροφές έχουν στην πίσω πλευρά τις συσκευασίας τη σωστή ποσότητα τροφής ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή και το βάρος του κατοικίδιου. Έχουν ένα εύρος. Το χαμηλότερο όριο το δίνεις για ένα ζώο με την ελάχιστη σωματική δραστηριότητα, πχ. ένα ζώο που είναι όλη μέρα στον καναπέ. Αντίστοιχα, το μέγιστο όριο σε ένα ζώο με έντονη δραστηριότητα, πχ. μεγάλες βόλτες. Συνήθως συνιστούμε τον μέσο όρο.»

Διαβάστε Επίσης  Συμβουλές για ένα σπίτι φιλικό για το σκύλο

Φυσικά, για να είσαι εκατό τοις εκατό σίγουρη, δεν έχεις παρά να κλείσεις ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση