6 φρούτα με ισχυρή αντιγηραντική δράση

6 φρούτα με ισχυρή αντιγηραντική δράση.

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων μας παρέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Υπάρχουν όμως ορισμένα φρούτα που ξεχωρίζουν χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική τους δράση.

Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσουμε τα φρούτα εκείνα, τα οποία αν τα προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή θα σας βοηθήσουν να μείνετε νέες από έξω και από μέσα. Επίσης, θα σας κάνουν πιο όμορφες από ποτέ.

Κράνμπερι (μύρτιλλο)

Τα κόκκινα φρούτα είναι γενικά πολύτιμα. Είναι ένα από τα καλύτερα είδη που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας καθώς προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας. Από αυτά θα ξεχωρίσουμε ειδικά το κράνμπερι, δηλαδή το μύρτιλλο, για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες στην ομορφιά, ιδιαιτέρως την αντιγηραντική του δράση, αλλά και στην υγεία γενικότερα.

Τα κράνμπερι περιέχουν καροτένια και ανθοκυανίνες, ουσίες με αποδεδειγμένα αποτελεσματική δράση κατά των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν γήρανση στην επιδερμίδα και στο σώμα γενικότερα.

Το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C, ενώ περιέχει και βιταμίνη B. Όσο για τα μεταλλικά του στοιχεία, περιέχει ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο και μαγνήσιο.

Μερικές από τις εξαιρετικές ιδιότητες του κράνμπερι:

Βοηθά στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου και την ενίσχυση της μνήμης.
Αποτρέπει και θεραπεύει με φυσικό τρόπο τις μολύνσεις του ουροποιητικού.
Βελτιώνει τα προβλήματα όρασης, όπως την δυσκολία να βλέπουμε στο σκοτάδι.
Όταν καταναλώνεται ώριμο, είναι καθαρτικό.
Έχει εξαγνιστικές ιδιότητες.
Φροντίζει την επιδερμίδα, κρατώντας την νεανική και σφριγηλή, επειδή ενισχύει το κολλαγόνο και ενδυναμώνει τους ιστούς. Πολλές καλλυντικές κρέμες περιέχουν αυτό το φρούτο στα συστατικά τους.
Μάθετε περισσότερα: 4 φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου

Διαβάστε Επίσης  Αφέψημα με λεμόνι, από τα ροφήματα για την αντιμετώπιση της λιπώδης νόσου του ήπατος.

 

Παπάγια, με τη σημαντική αντιγηραντική δράση

Η παπάγια είναι ένα δώρο της φύσης, και αν και πρόκειται για εξωτικό φρούτο, την βρίσκουμε πλέον στις περισσότερες χώρες, ακόμη και σε μανάβικα.

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες της παπάγιας περιλαμβάνουν:

Αλκαλική επίδραση στον οργανισμό, εξαιρετική στην καταπολέμηση των τοξίνων που προκαλούν ασθένειες και γερνάνε το σώμα.
Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.
Βοηθά στο μαύρισμα.
Βελτιώνει και αποτρέπει τα σημάδια του δέρματος και το έκζεμα.
Εξαιρετικά αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό, μπορεί να σας βοηθήσει πολύ να διατηρηθείτε υγιείς, αφού η πλειοψηφία των χρόνιων ασθενειών προκαλούν φλεγμονές ή και πόνους.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Απαραίτητο στοιχείο διατροφής ενάντια σε κάθε είδους γαστρικές διαταραχές, όπως έλκη, κολίτιδες, γαστρεντερίτιδες, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κ.α. Ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα εγγυάται καλή ποιότητα ζωής και πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.

Σταφύλια

6 φρούτα με ισχυρή αντιγηραντική δράση
Όλοι έχουμε ακούσει για τις αντιγηραντικές ιδιότητες του κρασιού, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτές προέρχονται από τα σταφύλια. Μπορείτε, δηλαδή, να τις έχετε χωρίς να καταναλώσετε αλκοόλ. Οφείλονται στο συστατικό ρεσβερατρόλη, μια ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία ένωση που βρίσκεται στο σταφύλι. Προλαμβάνει τη γήρανση των κυττάρων, η οποία επιφέρει γήρανση της επιδερμίδας και γενικότερα κακή υγεία.

Η ρεσβερατρόλη αποτρέπει επίσης τις παθήσεις που σχετίζονται με τον μεταβολισμό όπως και τις φλεγμονώδεις και καρδιαγγειακές ασθένειες.

Για να απολαύσετε τα μεγάλα οφέλη της, σας συστήνουμε να πίνετε φρεσκοστυμμένο smoothie ή χυμό σταφυλιού, χτυπημένο μαζί με τα κουκούτσια και τη φλούδα.

 

6 φρούτα με ισχυρή αντιγηραντική δράσηΑβοκάντο

Ναι, το αβοκάντο είναι φρούτο, παρόλο που συχνά το τρώμε σε σαλάτες. Είναι πολύ θρεπτικό και μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για μάσκες προσώπου και μαλλιών, όπως και για άλλες καλλυντικές εφαρμογές.

Διαβάστε Επίσης  Θεραπευτικό ρόφημα για την αρτηριοσκλήρωση

Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά, τα οποία θρέφουν το δέρμα και τον οργανισμό γενικότερα.

Η υψηλή περιεκτικότητα του αβοκάντο σε βιταμίνη Ε αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων.

Το αβοκάντο είναι επίσης εξαιρετικός σύμμαχος ενάντια στην κατακράτηση υγρών, όπως και την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Μανγκοστίν

Ίσως να έχετε ακούσει για αυτό το φρούτο, με το επιστημονικό όνομα garcinia mangostana, το οποίο έχει αμέτρητα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό:

Έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση
Αυξάνει την ζωτικότητα
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κατεχίνες, που το κάνουν πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό
Όταν εφαρμοστεί τοπικά, μπορεί να θεραπεύσει το έκζεμα, τη δερματίτιδα, την ακμή, την ψωρίαση κ.α.
Βελτιώνει την πεπτική λειτουργία
Περιέχει θρυπτοφάνη, η οποία βελτιώνει τη διάθεση και βοηθά στην κατάθλιψη.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι να δοκιμάσετε αυτό το φρούτο. Εάν δυσκολεύεστε να το βρείτε, μπορείτε να το αναζητήσετε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής σε μορφή χυμού.

 

Ρόδι, επίσης με σημαντική αντιγηραντική δράση

Πλούσιο σε πολυφαινόλες, το ρόδι ξεχωρίζει χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση και τις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Τα ρόδια περιέχουν εξαιρετικές δόσεις καλίου, όπως και σημαντική ποσότητα μαγνησίου, φωσφόρου και σιδήρου. Περιέχει επίσης βιταμίνη C, Β1 (θιαμίνη), Β2 (ριβοφλαβίνη) και νιακίνη.

Οι αντιοξειδωτικοί του παράγοντες μειώνουν το οξειδωτικό στρες στο σώμα, καθώς προλαμβάνουν τις διάφορες ασθένειες (καρδιαγγειακές, καρκίνο, αναιμία, ουρικό οξύ κ.α.) και διατηρούν την υγεία των κυττάρων της επιδερμίδας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *