Γιορτή του Πατέρα: Τα πιο όμορφα αποφθέγματα για τον πρώτο άνδρα της ζωής μας!

Γιορτή του Πατέρα: Τα πιο όμορφα αποφθέγματα για τον πρώτο άνδρα της ζωής μας!

από Έλενα Μπούλια
Η Γιορτή του Πατέρα καθιερώθηκε το 1910 από την αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της, Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειάς τους. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αποδείξει ότι η σπουδαιότητα του πατέρα, στην ζωή των παιδιών, είναι ίδια με αυτήν της μητέρας και πως, όπως τιμούμε εκείνη εξίσου οφείλουμε να τιμούμε και τον άνδρα που, όσο κι αν μεγαλώσουμε, πάντα θα κοιτάζουμε με το βλέμμα στραμμένο προς τα πάνω.

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα , λοιπόν, αφιερώνουμε τα παρακάτω υπέροχα αποφθέγματα στον φανταστικό μπαμπά μας, αλλά και στον υπέροχο πατέρα των παιδιών μας…

«Κάθε μπαμπάς πρέπει να θυμάται ότι μια μέρα ο γιος του θα ακολουθήσει το παράδειγμα και όχι την συμβουλή του!»

 

«Όσοι είστε μπαμπάδες θα καταλάβετε. Έχεις ένα μικρό κοριτσάκι. Σε κοιτάζει με θαυμασμό. Είσαι ο προφήτης της. Είσαι ο ήρωάς της!»
(από την ταινία Ο μπαμπάς της νύφης)

Διαβάστε Επίσης  19 Νοεμβρίου:Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης- Εκατοντάδες τα περιστατικά βίας στην Ελλάδα

«Αν θέλω ο γιος μου να με βλέπει σαν ήρωα; Όχι. Θέλω να με βλέπει σαν έναν πολύ αληθινό άνθρωπο. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά δύσκολο.»

Robert Downey Jr.

 

«Το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας πατέρας για τα παιδιά του, είναι να αγαπά την μητέρα τους.»

Τheodore Hesburgh

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *