Ποια είναι η κατάλληλη βούρτσα για τα μαλλιά μου;

Ποια είναι η κατάλληλη βούρτσα για τα μαλλιά μου;

Ποια είναι η κατάλληλη βούρτσα για τα μαλλιά μου;


Κάθε τύπος μαλλιού χρειάζεται την δική του βούρτσα. Άλλη χρειάζονται τα σγουρά μαλλιά, διαφορετική τα λεπτά και άλλη οι χοντρές τρίχες. Ο πιο κατάλληλος για να σας καθοδηγήσει στην σωστή επιλογή της βούρτσας που πρέπει να χρησιμοποιείτε είναι ο κομμωτής σας.

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην επιλογή της βούρτσας παίζει και ο λόγος για τον οποίο θα την χρησιμοποιήσετε. Για ξεμπέρδεμα ή για styling;

Διαβάστε Επίσης  Γάλα: Ελιξήριο ομορφιάς για το δέρμα σας

Στο εμπόριο υπάρχουν βούρτσες σε πολλά μεγέθη, βούρτσες που δημιουργήθηκαν από άλλα υλικά, στρογγυλές ή πλατιές βούρτσες κλπ.



Πιο συγκεκριμένα, αν διαθέτετε λεπτά μαλλιά καλό θα είναι να επιλέξετε μια βούρτσα με σκληρή φυσική τρίχα (συνήθως αγριόχοιρου). Ενώ αν τα μαλλιά σας είναι χοντρά ή σγουρά, βρείτε μια βούρτσα με αραιά δόντια, η οποία να έχει επικάλυψη στην άκρη της. Ο λόγος της ύπαρξης της επικάλυψης είναι ότι μας ειδοποιεί για την αντικατάσταση της βούρτσας. Όταν φύγει η επικάλυψη, αλλάξτε τη με μια καινούργια.

Τέλος, οι μικρές βούρτσες προορίζονται για γυναίκες με μαλλιά μέχρι το ύψος των ζυγωματικών. Από την άλλη μεριά μια μεσαία ή μεγάλη βούρτσα είναι ιδανική για γυναίκες με μακριά μαλλιά.

Αφήστε μια απάντηση