Απαλλαχτείτε από τα λιπαρά μαλλιά με θαλασσινό αλάτι

Απαλλαχτείτε από τα λιπαρά μαλλιά με θαλασσινό αλάτι

Τα λιπαρά μαλλιά προκαλούνται από την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας από τους σμηγματογόνους αδένες του δέρματός σας. Όταν δεν πλένετε τα μαλλιά σας σωστά ή αρκετά συχνά, αυτή η λιπαρότητα μπορεί να συσσωρευτεί στο κρανίο σας και καθίσταται δύσκολη η απομάκρυνσή της.

Το θαλασσινό αλάτι, σε αντίθεση με το κανονικό αλάτι, προέρχεται από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού, το οποίο παράγει συσσωρευμένους ορυκτούς σχηματισμούς. Η ικανότητα του θαλάσσιου αλατιού να απομακρύνει το λάδι από τα μαλλιά είναι επειδή τα μέταλλα ενισχύουν πραγματικά τα θυλάκια και το τριχωτό της κεφαλής. Ως αποτέλεσμα, η συσσώρευση λιπαρότητας μειώνεται και τα μαλλιά σας φαίνονται πολύ πιο υγιή.

 

Το αλάτι της θάλασσας βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία στις περιοχές του δέρματος όπου εφαρμόζεται. Αυτό βελτιώνει την παροχή οξυγόνου στο δέρμα και στο τριχωτό της κεφαλής. Επομένως, θα έχετε ταχύτερη ανάπτυξη μαλλιών, μεγαλύτερο όγκο και πολύ πιο υγιές κεφάλι. Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργεί και είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε στο σπίτι, θα πρέπει να μάθετε πώς να εφαρμόζετε θαλασσινό αλάτι στα μαλλιά σας.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για αντιγηραντική μάσκα προσώπου με τρία υλικά

Πώς να προετοιμάσετε και να εφαρμόσετε το θαλασσινό αλάτι στα λιπαρά μαλλιά σας

Συστατικά
2 σαμπουάν
2 ή 3 κουταλιές θαλασσινό αλάτι (30-45 γρ.)

Προετοιμασία και εφαρμογή

Πρώτα θα πρέπει να ρίξετε δύο ποσότητες από τα αγαπημένα σας σαμπουάν σε ένα μικρό δοχείο που έχει καθαριστεί και στεγνώσει σωστά.
Προσθέστε δύο με τρεις κουταλιές αλατιού (ανάλογα με το πόσο λιπαρά είναι τα μαλλιά σας) στο δοχείο με το σαμπουάν και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως το αλάτι.

Στο ντους, εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας καλύπτοντάς τα πλήρως.
Βεβαιωθείτε ότι κάνετε μασάζ στο τριχωτό μέρος της κεφαλής σας με αυτό το μείγμα για πέντε λεπτά και αφήστε το να λειτουργήσει για άλλα 5 με 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό. Είναι συνήθως καλή ιδέα να κάνετε ένα τελικό ξέβγαλμα με κρύο νερό.
Τέλος, εφαρμόστε ένα ενυδατικό μαλακτικό για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να αναρρώσουν.
Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μετά από ένα μήνα θα αρχίσετε να βλέπετε εξαιρετικά αποτελέσματα από αυτό το προϊόν περιποίησης μαλλιών. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική περιστασιακά, επειδή αν το κάνετε πολύ συχνά μπορεί να προκαλέσει την ξηρότητα των μαλλιών σας. Η χρήση του συνιστάται ιδιαίτερα για άτομα που έχουν λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Ομοίως, μην το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που πλένετε τα μαλλιά σας.

Διαβάστε Επίσης  Μυστικά αντιγήρανσης για λάμψη και ομορφιά

Το θαλασσινό αλάτι αποτελεί ένα πραγματικό θαύμα για τους ανθρώπους που δεν είχαν θετικά αποτελέσματα από τα προϊόντα περιποίησης που βρίσκουμε στα καταστήματα. Δεν βοηθά μόνο στην εξάλειψη της υπερβολικής λιπαρότητας, επιταχύνει επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών και εξαλείφει ακόμη και την πιτυρίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *