Πείτε «αντίο» στην ξηροδερμία ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές

Πείτε «αντίο» στην ξηροδερμία ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές

Πείτε «αντίο» στην ξηροδερμία ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές

Αν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία εκείνων που ταλαιπωρούνται από

την ξηροδερμία, δοκιμάσαμε κάθε διαθέσιμη λύση και καταλήξαμε σε πέντε πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε μια για πάντα από την πιτυρίδα.

Μην κάνετε μπάνιο με καυτό νερό

Η ξηροδερμία επιδεινώνεται το χειμώνα, όταν τίποτε δεν φαντάζει πιο θελκτικό από ένα καυτό ντους. Γιατί τι καλύτερο από την αίσθηση του ζεστού νερού που κυλά από το κεφάλι στο σώμα σας, έτσι; Προσοχή όμως. Το καυτό νερό ερεθίζει και ξηραίνει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα του κεφαλιού σας. Το λούσιμο λοιπόν θα πρέπει να γίνεται με ζεστό κι όχι καυτό νερό. Ακόμη καλύτερα, κι αν φυσικά το αντέχετε, προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε κρύο νερό στο τελευταίο ξέβγαλμα.

Διαβάστε Επίσης  Τα μυστικά του σαμπουάν για τέλεια μαλλιά

Συνεπής χρήση εξειδικευμένων προϊόντων

Χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι ειδικά για την καταπολέμηση της πιτυρίδας και της ξηροδερμίας, όπως τα αντιπυτιριδικά σαμπουάν και conditioner του Head & Shoulders.
Το πιο σημαντικό στη χρήση τους, πάντως, είναι η συνέπεια, καθώς θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε σε κάθε λούσιμο. Θα πρέπει επίσης να ξέρετε ότι τα προϊόντα αυτά δεν περιορίζονται πλέον στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας, αλλά εξασφαλίζουν κι άλλα ευεργετικά αποτελέσματα, όπως ενυδάτωση, έλεγχο της λιπαρότητας και άμεση ανακούφιση, χωρίς να έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που δεν καταπολεμούν την πιτυρίδα.

Σωστό λούσιμο

Το λούσιμο πρέπει να γίνεται με κυκλικές και ήπιες κινήσεις μασάζ ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα. Αποφύγετε να τρίβετε ή να ξύνετε το κεφάλι σας, ακόμη κι αν σας φαγουρίζει, γιατί το μόνο που θα πετύχετε είναι να ερεθίσετε το δέρμα σας. Αφήστε το σαμπουάν να δράσει για ένα ή δύο λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε πολύ καλά.
Εάν αφήσετε κατάλοιπα σαμπουάν ή conditioner στα μαλλιά σας το δέρμα σας θα ερεθιστεί. Βγαίνοντας λοιπόν από το ντους τα μαλλιά σας πρέπει να μην έχουν καθόλου κατάλοιπα.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα προσώπου με πράσινο τσάι για να απαλλαγείς μια για πάντα από την ακμή!

Μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας. Ακούγεται προφανές, αλλά το μυστικό βρίσκεται στο συχνό βούρτσισμα. Η βούρτσα των μαλλιών ωθεί τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες, όπου η συγκέντρωσή τους συμβάλλει στη δημιουργία νιφάδων πιτυρίδας, στα υπόλοιπα μαλλιά, όπου είναι ευεργετικά. Παραμείνετε ενυδατωμένες και προτιμάτε τροφές με υγιεινά λιπαρά, όπως σολομό, αβοκάντο και καρύδια. Και προσπαθείτε να αποφεύγετε το άγχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *