Οι τροφές που θα σας απαλλάξουν από την κυτταρίτιδα λίγο πριν το καλοκαίρι

Οι τροφές που θα σας απαλλάξουν από την κυτταρίτιδα λίγο πριν το καλοκαίρι

Και ποια γυναίκα δεν θέλει να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδας Η απάντηση είναι όλες! Άλλωστε η όψη του φλοιού πορτοκαλιού είναι ανεξάρτητη από την ηλικία και το size των ρούχων.

Αυτή τη χρονιά σας προτείνουμε πέρα από τις κρέμες καταπολέμησης αλλά και τα ειδικά λαδάκια, να
δοκιμάσετε να βάλετε στο διατροφολόγιό σας τα παρακάτω τρόφιμα.
Νερό

Για να βοηθήσετε και για να ενισχύσετε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματός σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε το «ναι» στην κατανάλωση άφθονου νερού. Το συστατικό αυτό είναι απαραίτητο, όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και για να λειτουργεί απόλυτα σωστά ο οργανισμός.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, επιταχύνοντας τον μεταβολισμό, αναστέλλοντας την απορρόφηση λίπους και βοηθώντας στη ρύθμιση της γλυκόζης. Ωστόσο, είναι επίσης «θαυματουργό» στην καταπολέμηση της ενοχλητικής κυτταρίτιδας, καθώς με το συστατικό που ονομάζεται θεοβρωμίνη, το οποίο διεγείρει την απελευθέρωση των αποθηκευμένων λιπών στο σώμα, όπως και με την καφεΐνη που περιέχει, δρα καταλυτικά.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί δεν πρέπει να μαγειρεύετε το κοτόπουλο όταν είναι φρέσκο

Δημητριακά ολικής άλεσης

Από τα μακαρόνια και τα δημητριακά ολικής, μέχρι το καστανό ρύζι όλα είναι κατάλληλα για την απώλεια βάρους, καθώς και για την απαλοιφή του φλοιού πορτοκαλιού από τους γλουτούς.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο περιέχει ένα beauty-boosting κοκτέιλ που ενισχύει τον οργανισμό με τις βιταμίνες και τα μέταλλα του, έχοντας παράλληλα χαμηλή θερμιδική αξία. Ωστόσο, υπάρχει μια ακόμη ιδιότητα που το κάνει το πλέον ιδανικό τρόφιμο για αυτή την περίοδο. Το άλφα λιποϊκό οξύ είναι μια φυσική ουσία που εμποδίζει τη σκλήρυνση του κολλαγόνου στο σώμα -η οποία προκαλεί την κυτταρίτιδα.

Μπανάνες

Μια από τις καλύτερες πηγές ενέργειας και ένα τρόφιμο που χαρακτηρίζεται για την υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα που βελτιώνουν το δέρμα, όπως ο ψευδάργυρος, οι μπανάνες είναι η τέλεια on-the-go επιλογή. Ενισχύοντας τη ροή του αίματος λόγω των αυξημένων ποσοστών της σε κάλιο, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κυτταρίτιδας αλλά και στη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Δοκιμάστε να κόψετε ένα μεγάλο μπολ με φρούτα κάθε μέρα και μην παραλείψετε να προσθέσετε και μια μπανάνα. Μάλιστα, εάν την καταναλώσετε μετά την προπόνησή σας, θα βοηθήσετε στην ενίσχυση της καύσης του λίπους.

Διαβάστε Επίσης  Σταφίδες: Τα οφέλη τους όταν καταναλώνονται πριν τον ύπνο

Πορτοκάλια

Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, καθώς και τα φλαβονοειδή που περιέχουν αποτελούν στοιχεία τα οποία βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και διορθώνουν τις κυτταρικές βλάβες, οι οποίες μεταγενέστερα μπορεί να οδηγήσουν στην κυτταρίτιδα. Κάντε τη σωστή επιλογή και αντικαταστήστε κάθε αναψυκτικό ή έτοιμο χυμό με φρεσκοστυμένο και θα κάνετε στο σώμα σας το μεγαλύτερο δώρο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *