Τσίπρας στον Alpha: Ο Μητσοτάκης τo «τερμάτισε» με το 7ήμερο – Τον Οκτώβριο οι εθνικές εκλογές

Τσίπρας στον Alpha: Ο Μητσοτάκης τo «τερμάτισε» με το 7ήμερο – Τον Οκτώβριο οι εθνικές εκλογές

Με επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την 7ημερη εργασία άρχισε τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μια βαθιά αντιλαϊκή ατζέντα. Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις διακοπές με το σκάφος, τα νέα θετικά μέτρα της κυβέρνησης, την κόντρα με τον πρόεδρο της ΝΔ στη Βουλή, αλλά και για την τουρκική προκλητικότητα.

Για την 7ημερη εργασία

«Άλλο η 7ημερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Aυτό ισχύει από το 1980. Δεν είπε αυτό, ήξερε πάρα πολύ καλά τι έλεγε. Για όποιον είδε το βίντεο, καταλαβαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να πει αυτό που πιστεύει. Είναι ένας λόγος που οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να αντιπαρατεθεί μαζί μου ανοιχτά. Επειδή πετάει τέτοια “μαργαριτάρια” και θα του έλεγα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν τον μέμφομαι για τις απόψεις του αλλά για το γεγονός ότι δεν έχει το θάρρος να τις υποστηρίξει» συμπλήρωσε και τον κατηγόρησε για ύβρεις, τονίζοντας:

«Προσπαθεί να διορθώσει κάνοντας γκάφα με τον Παπαστράτο και σήμερα συνέχισε. Εγώ να τον κατηγορήσω για τι; Για την πολική αήθεια;».

 

«Δεν τον μέμφομαι για τις απόψεις του αλλά για το γεγονός ότι δεν έχει το θάρρος να τις υποστηρίξει» συμπλήρωσε και τον κατηγόρησε για ύβρεις, τονίζοντας:

«Προσπαθεί να διορθώσει κάνοντας γκάφα με τον Παπαστράτο και σήμερα συνέχισε. Εγώ να τον κατηγορήσω για τι; Για την πολική αήθεια;».

Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως από το 2016 η κυβέρνηση αναδιανέμει το πλεόνασμα και φέρνει θετικά μέτρα. Και κάθε φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλούσε για προεκλογικά δώρα. «Οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες και τα μέτρα είναι μόνιμα» ξεκαθάρισε και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει αν θα τα στηρίξει ως μόνιμα μέτρα.

«Ρωτάτε γιατί τα φέραμε τώρα. Όλες οι κινήσεις που έχουμε κάνει, αυτά τα χρόνια, ήταν σχεδιασμένες κινήσεις. Θέλαμε όταν βγούμε από τα μνημόνια να έχουμε την ελευθερία να σχεδιάσουμε, έχοντας τον κουμπαρά γεμάτο και αυτό κάναμε», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Με βάση αυτά τα χρήματα μπορούμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη τετραετία, αλλά και γιατί μόλις πριν λίγες μέρες ήρθαν οι εκτιμήσεις της Eurostat. Γι’ αυτό τώρα είναι η απάντηση στο ερώτημά σας».

Διαβάστε Επίσης  Τέλος στα αντίμετρα - Δεν περικόπτονται οι συντάξεις

Εξήγησε, δε, ότι το επίδομα θα είναι μόνιμο και είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και την 13η σύνταξη ανάμεσα με το ύψος της για τους δικαιούχους. «Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε».

«Σχέδιο από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη η αντιπαράθεση. Γραμμή να μην μιλά για την οικονομία γιατί κάθε φορά που έχει κάνει προβλέψεις έχει πέσει έξω», είπε ακόμα.

Για τον πατέρα του και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πατέρα του και στις φήμες που μεταδόθηκαν πως συνεργαζόταν με τη Χούντα, λέγοντας:

 

Αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια και αυτό ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη.

Η κριτική που ασκώ στον υιό Μητσοτάκη είναι για τις πολιτικές επιλογές του και πολλές φορές δεν εμφανίζει τον τρόπο με τον οποίο έχει κάποια εισοδήματα.

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε στη βουλή μιλώντας με αυτόν τον τρόπο για τον πατέρα μου.

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός. Η κοινή γνώμη είχε εικόνα γι’ αυτόν. Ο δικός μου πατέρας δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο.

Για τις διακοπές στο σκάφος

Όσον αφορά στην υπόθεση του σκάφους, ο Τσίπρας τόνισε πως δεν έχει να κρύψει κάτι. «Τον Αύγουστο του 2018, το Δεκαπενταύγουστο φιλοξενήθηκα στο σκάφος συνεργάτιδάς μου. Το έγραψε η εφημερίδα “Τα Νέα” και δεν το διέψευσα.

Κάποιες λίγες προσωπικές στιγμές όμως επιλέγω να τις κρατώ για εμένα. Θέλω να κρατήσω έξω από όλο αυτό τα παιδιά μου. Δεν αρνήθηκα ποτέ ότι συνέβη. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Από τη στιγμή που ήταν γνωστό όμως από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι του σημείου να ψάχνουμε με παρακρατικές μεθόδους στοιχεία και φωτογραφίες για να τις επιδείξουμε δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Και το κάνουν για να γυρίσουν την συζήτηση από τα ουσιώδη σε συζήτηση κλειδαρότρυπας» απάντησε.

Διαβάστε Επίσης  Μητσοτάκης: Βλάπτει σοβαρά τη χώρα η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος

«Οι σύμβουλοί του έχουν οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη σε μια πολιτική χωρίς αρχές. Τον οδήγησαν στη λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτό θα του γυρίσει μπούμερανγκ», εκτίμησε.

 

Για τις εκλογές

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός είπε πως αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένα πείραμα μεταδημοκρατίας. «Και στις 26 του Μάη θα ξέρουμε αν ο ελληνικός λαός αντιδράσει σε αυτό το πείραμα, το οποίο ζήσαμε έντονα τον Ιούλιο του 2015, όπου όλα τα μέσα ήταν απέναντι αλλά ο λαός άκουσε αυτά που προσπαθούσα να αρθρώσω», ανέφερε, προσθέτοντας:

«Στη μάχη δεν πας για να χάσεις. Πας να κερδίσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν είχα δει ούτε το 2015. Θα είναι ντέρμπυ οι ευρωεκλογές».

Παράλληλα, εκτίμησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο να κερδίσει τις εθνικές εκλογές.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια», επέμενε.

«Οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας είναι πολύ ισχυρό μήνυμα ότι η χώρα έχει περάσει στην κανονικότητα. Μοναδική δημοσκόπηση οι ευρωεκλογές για να δείξω την μεγάλη απάτη που έχει στήσει ο κ. Μητσοτάκης με όλο αυτό το σύστημα που τον στηρίζει», είπε ακόμα.

Παράλληλα, τόνισε πως όσες προβλέψεις έχει κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχουν διαψευστεί.

«Θεωρώ ότι στο τέλος της ημέρας θα έχουμε πολιτικό όφελος από την Συμφωνία των Πρεσπών», συνέχισε.

Για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας

«Η Τουρκία κρατά μια αλλοπρόσαλλη και επιθετική στάση. Μονομερείς ενέργειες εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου δεν θα γίνουν ανεκτές. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε τόσο ισχυρή στήριξη και συμμαχίες», είπε.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *