Ενυδατικές μάσκες νύχτας: Τι πρέπει να προσέχετε

Ενυδατικές μάσκες νύχτας: Τι πρέπει να προσέχετε

Οι περισσότερες μάσκες νύχτας, που συχνά τις συναντάμε και με τον όρο sleeping masks, είναι πολύ πλούσιες κρέμες νύχτας που προστατεύουν το δέρμα ενώ κοιμόμαστε.

Ορισμένες είναι εξαιρετικά ενυδατικές, ενώ άλλες στοχεύουν στην καταπολέμηση της ακμής και μπορεί να περιέχουν αποτοξινωτικά συστατικά, όπως ο άργιλος και ο άνθρακας.

Ωστόσο, τα συστατικά που περιλαμβάνονται σε ορισμένες από αυτές τις μάσκες ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τους ειδικούς. «Επειδή παραμένουν στο πρόσωπό σας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να μην περιέχουν συστατικά όπως ο άργιλος και ο άνθρακας, που μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα», λέει η Nichola Weir, ολιστική αισθητικός στη Νέα Υόρκη. Και μπορεί αυτά τα συστατικά να είναι χρήσιμα αν τα εφαρμόσετε για λίγα λεπτά στο πρόσωπό σας, όμως σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα και ερεθισμούς.

Διαβάστε Επίσης  Συσφικτική κρέμα από... κρέμα γάλακτος!

Οι ενυδατικές μάσκες νύχτας είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα για αρκετές ώρες και «μερικές από αυτές μπορούν να είναι μία καλή επιλογή για ανθρώπους που έχουν ξηρή επιδερμίδα», όπως αναφέρει η Weir.

Επιπλέον, μπορεί να είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές κατά τη διάρκεια μακρινών πτήσεων, καθώς συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της διαδερμικής απώλειας νερού – πρόκειται για τη διαδικασία με την οποία χάνουμε την υγρασία του δέρματος- η οποία επιταχύνεται σημαντικά στα αεροπλάνα, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων υγρασίας τους.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να εφαρμόζω σωστά το ρουζ στο πρόσωπό μου;

Η Weir προτείνει την αναζήτηση ήπιων συστατικών που ενυδατώνουν και δεν διαταράσσουν τον φραγμό του δέρματος όπως το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια, τα κεραμίδια και κάποια έλαια. Είναι σημαντικό τα συστατικά αυτά να μην φράζουν τους πόρους, καθώς θα παραμείνουν στο πρόσωπό σας για επτά ή οκτώ ώρες.

Μόλις βρείτε μία ενυδατική μάσκα που νομίζετε ότι σας ταιριάζει, δοκιμάστε την αρχικά σε ένα μικρό σημείο, προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι δεν θα σας δημιουργήσει ερεθισμούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε την σε μία περιοχή όπως το χέρι σας για μερικά βράδια, προκειμένου να δείτε αν τελικά είναι κατάλληλη για σας.

Πηγή: mindbodygreen.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *