Ψήφος εμπιστοσύνης: Σε ηλεκτρισμένο κλίμα κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή

Ψήφος εμπιστοσύνης: Σε ηλεκτρισμένο κλίμα κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή

Με την ατμόσφαιρα να μυρίζει ακόμη… μπαρούτι από την προχθεσινή σφοδρή σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζεται σήμερα για τρίτη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η συζήτηση θα κορυφωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζονται για νέο γύρο αντιπαράθεσης μετά τους βαρείς χαρακτηρισμούς και τις αλληλοκατηγορίες που αντάλλαξαν την πρώτη μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια και οποίες είχαν ακόμη και οικογενειακές προεκτάσεις.

Με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο Πρωθυπουργός απάντησε στις αιχμές που άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον πατέρα του, κάνοντας λόγο για «αστήριχτες συκοφαντίες, ψέμα και αθλιότητα».

Διαβάστε Επίσης  Ορκίστηκαν οι 6 νέοι υπουργοί της κυβέρνησης

«Στη συζήτηση στη Βουλή δε θέλησα να δώσω συνέχεια στον κατήφορο της αθλιότητας, με δεύτερη απάντηση στον υβριστή. Προτίμησα έναν στίχο του Αναγνωστάκη. Επειδή όμως το να υβρίζει και να συκοφαντεί κανείς ζώντες είναι μια φορά αθλιότητα, το να υβρίζει και να συκοφαντεί νεκρούς που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους είναι ανείπωτη αθλιότητα, αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω δυο κουβέντες για τον πατέρα μου έτσι όπως τον θυμάμαι, έτσι όπως τον θυμούνται όσοι τον γνώρισαν» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του «ανήκε στη μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών, δημοκρατικών ανθρώπων που παρά το ότι δε βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή της αντίστασης είχαν πάντα καθαρή τη συνείδηση και το πολιτικό τους φρόνημα».

Διαβάστε Επίσης  Ευρωεκλογές 2019: Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην έντονη προσωπική αντιπαράθεση που είχε με τον Πρωθυπουργό σημείωσε ότι ο ίδιος έχει προσπαθήσει να κρατήσει το επίπεδο του διαλόγου στην ουσία. «Όταν όμως δέχεται κανείς επίθεση πρέπει να επιλέγει αν θα απαντά ή όχι. Επέλεξα να κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνω συνήθως. Επέλεξα να απαντήσω. Και δεν μετανιώνω. Η κριτική που άσκησα ήταν πολιτική κριτική» είπε.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *