6 καταπληκτικές θεραπείες με μαύρο τσάι που πρέπει να γνωρίζετε

6 καταπληκτικές θεραπείες με μαύρο τσάι που πρέπει να γνωρίζετε

Εσείς το ξέρατε πως το μαύρο τσάι είναι ένα από τα καλύτερα ροφήματα που μπορείτε να πίνετε κάθε μέρα; Σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, μπορεί να δώσει ώθηση στις άμυνές σας και να δυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

 

Το μαύρο τσάι είναι ένα αρχαίο, δημοφιλές σε πολλές κουλτούρες, φαρμακευτικό ρόφημα. Η έντονη γεύση του και το μαύρο χρώμα του κρύβουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι ένα εξαίσιο αντιοξειδωτικό με διεγερτική και διουρητική δύναμη.

Ανακαλύψτε 6 συνδυασμούς με μαύρο τσάι και άλλα φαρμακευτικά συστατικά σε αυτό το άρθρο. Αναμειγνύοντας αυτά τα φυτά θα επωφεληθείτε ακόμη περισσότερο για την αντιμετώπιση διαφόρων ήπιων διαταραχών.

Κάντε και εσείς μια δοκιμή!

Θεραπείες με μαύρο τσάι

 

Αντιοξειδωτικό μαύρο τσάι με λεμόνι

Το μαύρο τσάι ξεχωρίζει ως αντιοξειδωτικό ρόφημα χάρη στα φλαβονοειδή του.

Αυτά σας βοηθούν να προλάβετε και να καταπολεμήσετε τη γήρανση που είναι αποτέλεσμα των ελεύθερων ριζών. Αυτές επιταχύνουν τη γήρανση, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Το μαύρο τσάι με λεμόνι αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς συνδυασμούς λόγω της γεύσης του αλλά και των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Τα λεμόνια καθυστερούν την οξείδωση των κυττάρων χάρη στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C. Επιπλέον, αν θέλετε να κάνετε το τσάι πιο γλυκό, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε στέβια. Έτσι θα αυξήσετε ακόμη περισσότερο τα αντιοξειδωτικά του.

 

Χωνευτικό μαύρο τσάι με μέντα

Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού μετά το φαγητό είναι ένας καλός τρόπος για να δώσετε ώθηση στην πέψη σας. Χάρη στις στυπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι καλό στην αποτροπή της διάρροιας και άλλων παρόμοιων γαστρεντερικών διαταραχών.

Διαβάστε Επίσης  Μεγαλώνει η λίστα της τραγωδίας στην Τανζανία

Επίσης, μπορείτε να το συνδυάσετε με φύλλα μέντας ή φρέσκια μέντα, όπως κάνουν σε πολλές Αραβικές χώρες. Αυτό το συστατικό, πέραν του ότι κάνει πιο γευστικό το μαύρο τσάι, ενισχύει και τις πεπτικές του ιδιότητες.

Όμως, σας συμβουλεύουμε να μην πίνετε μαύρο τσάι με το φαγητό αν είστε αναιμικοί, επειδή παρεμβαίνει στην απορρόφηση σιδήρου. Σε αυτή την περίπτωση, σιγουρευτείτε ότι δε το καταναλώνετε με τα γεύματά σας

Υπογλυκαιμικό τσάι με στέβια

Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι πιο συχνό πρόβλημα απ’ ότι νομίζουν ορισμένοι. Στα συμπτώματά του περιλαμβάνονται η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, η κόπωση, η αϋπνία, και η απώλεια μαλλιών.

Για να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε αυτήν την πάθηση, αποτρέπετε και τον διαβήτη επιπλέον, μπορείτε να καταναλώνετε προϊόντα που μειώνουν το σάκχαρό σας. Ένα από αυτά είναι το μαύρο τσάι το οποίο έχει υπογλυκαιμική δράση.

Ωστόσο, προσπαθήστε να μη το γλυκάνετε με ζάχαρη επειδή θα χειροτερέψει αυτή τη διαταραχή. Ο καλύτερος τρόπος για να γλυκάνετε το τσάι είναι η χρήση στέβιας, ένα φυτό το οποίο μειώνει το σάκχαρο.

 

Δυναμωτικό τσάι με κουρκουμά και γάλα καρύδας

Αν χρειαστεί να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αυξήσετε τις άμυνές σας μπορείτε να στραφείτε στο μαύρο τσάι. Σας συμβουλεύουμε να το συνδυάσετε με δύο πολύ αποτελεσματικά φαρμακευτικά συστατικά: τον κουρκουμά και το γάλα καρύδας.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αναζωογονητικό ρόφημα που θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας, θα σας ζεστάνει, και θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε διάφορες μολύνσεις. Επιπλέον, έχει απίθανη γεύση, είτε το πιείτε κρύο είτε ζεστό.

Διαβάστε Επίσης  Ρόφημα μέντας

Σας προτείνουμε να παρασκευάσετε πρώτα το μαύρο τσάι με τον κουρκουμά. Μετά από λίγο μπορείτε να προσθέστε το γάλα καρύδας και να το γλυκάνετε με μέλι ή στέβια.

 

Διουρητικό τσάι με γλυκάνισο

Η τελευταία θεραπεία που θα σας δείξουμε σε αυτό το άρθρο αφορά τα άτομα τα οποία υποφέρουν από κατακράτηση υγρών, πρήξιμο, βαρυαλγία, φλεγμονή και οίδημα σε διαφορετικά μέρη του σώματος.

Συνδυάζοντας το τσάι με γλυκάνισο θα λάβετε ένα φαρμακευτικό ρόφημα με διουρητικές ιδιότητες και εξαιρετικό άρωμα. Έτσι, θα παράγετε περισσότερα ούρα και θα αποβάλετε τα παραπανίσια υγρά από το σώμα σας.

Η καλύτερη στιγμή για να καταναλώσετε αυτό το τσάι ώστε να λάβετε τα μέγιστα αποτελέσματα είναι πριν το πρωινό ή ανάμεσα στα γεύματα. Μπορείτε να πίνετε δύο με τρεις κούπες την ημέρα, το πρωί και το απόγευμα. Επίσης, θα παρατηρήσετε αποτελέσματα λίγες ώρες αφότου το πιείτε.

 

Διεγερτικό τσάι με κανέλα και μέλι

Το μαύρο τσάι είναι ένα διεγερτικό ρόφημα. Στην πραγματικότητα έχει περισσότερη καφεΐνη από κάθε άλλο τσάι. Γι’ αυτό, πίνοντας αυτό το τσάι, ενεργοποιείτε το σώμα και το πνεύμα σας ώστε να είστε σε εγρήγορση και πιο προσεκτικοί. Επιπροσθέτως, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ισορροπήσετε την χαμηλή σας πίεση.

Η καφεΐνη όμως έχει γρήγορη αλλά περιορισμένη δράση. Γι’ αυτόν τον λόγο σας προτείνουμε να συνδυάσετε το μαύρο τσάι με κανέλα Κεϋλάνης και μέλι. Και τα δύο συστατικά είναι διεγερτικά τα οποία δεν επηρεάζουν το νευρικό σας σύστημα. Σας παρέχουν ενέργεια και καταπολεμούν με φυσικό τρόπο την σωματική και πνευματική κούραση.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *