Ο χορός του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη(video)

Κρήτη: Ο Τσίπρας το έριξε στις… τσικουδιές και τον χορό!

Επίθεση σε Μητσοτάκη: Πήδαγε σαν το φουριάρικο κατσίκι

 

Στον χορό το έριξε ο Αλέξης Τσίπρας στο Χουδέτσι μετά το τέλος της ομιλίας του.

Ο πρωθυπουργός χόρεψε «Σιγανό» μαζί με τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη και τους υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Παύλο Πολάκη.

Ιδιαίτερα ευδιάθετος, ο κ. Τσίπρας ένωσε τα χέρια με τους χορευτές, που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές κρητικές , και χόρεψε μαζί τους.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε δεχθεί κεράσματα από το παραδοσιακό κρητικό ποτό, την τσικουδιά.

Επίθεση σε Μητσοτάκη: Πήδαγε σαν το φουριάρικο κατσίκι

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας την άρνησή του για ντιμπέιτ, εάν πρώτα δεν προκηρύξει εκλογές.

Διαβάστε Επίσης  Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Φθιώτιδα

«Σαν το φουριάρικο κατσίκι πήδαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει την τηλεμαχία. Και μετά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολάκη. Μιλάνε για ήθος αυτοί που είχαν συνεργάτες τους ανθρώπους που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα. Αν δεν θέλει ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνω εγώ με τον λαό για να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η επόμενη εκλογική μάχη «είναι μία κρίσιμη μάχη» και είπε πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού, «που δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και θυμάται ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα και ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους θα πάει τη χώρα ακόμα πιο μπροστά».

Διαβάστε Επίσης  Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου

Τι είναι ο «Σιγανός» χορός, που χόρεψε ο πρωθυπουργός

Ο συγκεκριμένος χορός, όπως αναφέρει το krites.org, είναι αργός, βραδυκίνητος περπατητός και χορεύεται από άνδρες και γυναίκες σε κύκλο, με τα χέρια πιασμένα από τους ωμούς. Ολοκληρώνεται με έξι ή οκτώ βήματα, ενώ ο κύκλος των χορευτών, όταν είναι πολλοί, «κουλουριάζει» με τη μορφή ελικοειδούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον σιγανό τραγουδούν μαντινάδες, δεκαπεντασύλλαβα δίστιχα.

Επαρκή στοιχεία για την ακριβής προέλευση του χορού δεν υπάρχουν, λέγεται όμως ότι εμφανίστηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *